Prvih 6 meseci…

Categories BlogosferaPosted on

Čini mi se, kao jedan dan prošlo je 6 meseci od pokretanja ovog bloga. Šta reći, sve u svemu vrlo zanimljivo i kreativno iskustvo. Kada se pogleda arhiva zapisa, tačno možeš videti šta te je tog dana zaokupilo ili impresioniralo, i setiš se gotovo svega. Još jedan dobra stvar kod blogova, u odnosu na “knjiške” dnevnike koji se stvaraju i čitaju u samoći, je interakcija i razmena mišljenja, stavova i ideja.

Koliko sam mogao da ispratim dešavanja na domaćem delu “mreže bez granica”, blogovi vrlo sporo i stidljivo postaju zanimljivi široj populaciju, dok broj aktivnih blogova možeš izbrojati na prste ruku. Istovremeno, na zapadu, blogovi su postali apsolutni mainstream. Ipak, i u tako malom broju domaćih zanesenjaka, može se naleteti na poneki “biser”.

Za prvih 6 meseci ispisao sam čitavih 270 zapisa, što je i mene samog impresioniralo. Kako ide dan za danom i ne primetiš da se iza tebe “vuče” veliki trag, i to možda i najveći trag na domaćem parčetu hipermreže (nisam do sada nišao na domaći blog ni sa približno velikim brojem zapisa).

Nadajmo se i povećanju korporativnih blogova, koji predstavljaju odličnu višestruko korisnu i upotrebljivu biznis alatku, kako u internim tako i u eksternim relacijama. O ovome pripremam malo širi elaborat za jedan od domaćih IT časopisa, ali o tom po tom.

A sad evo i malo suve statistike, koga interesuje.

 • Ukupan broj zapisa: 271
 • Ukupan broj komentara na zapise: 198
 • Prosečan broj posetilaca (tačnije sesija) na dan: 200
 • Prosečan jedinstveni broj RSS čitača na dan: 25
 • Prosečan jedinstveni broj RSS zahteva na dan: 120

Please follow and like us:

3 comments

 1. Čestitam jubilej.
  Blog pratim duže vremena i smatram ga za najbolji na domaćem Internetu.
  Samo tako nastavi i dalje

 2. Rođa:
  Citat:
  Čestitam jubilej.
  Blog pratim duže vremena i smatram ga za najbolji na domaćem Internetu.
  Samo tako nastavi i dalje

  Hvala Rođo na čestitkama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *