Prvi uspeh naših odbojkaša u Svetskoj ligi

Categories SportPosted on

Naši odbojkaši u sinoćnjem meču u Havani (odličan link), pred preko 12.000 fanatičnih navijača, savladali su podmlađenu reprezentaciju Kube sa 3:1. Uspeh je utoliko već jer je reprezentacija Kube bila totalna nepoznanica za naš stručni štab. Kubanci su bili prinuđeni da podmlade ekipu, delom i zbog “bega” nekoliko ključnih igrača na Zapad, ili tačnije na istok (Italija). Ta nova ekipa tokom godine ne učestvuje na međunarodnim takmičenjima, već se cele godine priprema i trenira za najbitnije turnure, kakvi su Svetska liga i Olimpjijada

Višedecenijska izolovanost Kube dovodi do toga da se nakon gotovo svakog većeg takmičenja u inostranstvu, reprezentacije (u bilo kom sportu) vraćaju desetkovane. Vrsni sportisti iskorišćavaju sportski pasoš kao kartu “u jednom pravcu”, jer ima nema vraćanja na Kubu sve do svrgavanja autoritarnog režima Fidela Kastra. Ili eventualno, nekakvih drugih sistemskih promena.

Update:
U drugoj utakmici, jutros rano u 2.40 (po na[em vremenu), reprezentacija SCG izgubila je od kubanaca sa 3:2 (25:20, 23:25, 25:21, 15:25 i 18:16), posle 128 minuta igre. Ovim je ipak ostvaren plan kojim smo zacrtali bar jednu pobedu na Kubi.

Please follow and like us: