Produženi Standby mode na Sony Xperia P

Categories Mobile, TechnoPosted on

Jedna od jedinstvenih funkcija koju su Sony Xperia P smarfoni dobili sa nadogradnjom na Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich je dodatak ‘Extended Standby Mode’. Ovo je jedna od salbije dokumentovanih funkcija, a istovremeno veoma značajna, jer se sa njom standby operativno vreme rada može povećati čak do 4 puta (u zavisnosti od korisničkog profila i količine prenosa podataka).

Funkcija se aktivira izborom menija Settings > Power Management > Activate Extended Standby Mode na modelima Sony Xperia P. Nakon što se prvo ekran isključi, procesi unutar smartfona kontinualno rade narednih 15 minuta pre nego što se aktivira specijalni mod rada. Aktivirani Extended Standby Mode će potom zatvoriti sve aplikacije i prekinuti transfer podataka. Takođe, iskljujučuje se sinhronizacija, a takođe neće iskakati ni notifikacije. LED diodica na vrhu telefona će samo signalizirati nizak nivo baterije (SMS, propušteni pozivi, kalendar i alarmi nastavljaju da rade normalno).

Kada se telefon reaktivira – Extended Standby Mode se isključuje – i sve notifikacije će ponovo raditi kao i dok će aplikacije izvršiti resinhronizaciju. Sve ovo zvuči sjajno, a za sada je samo Xperia P opremljena ovom funkcijom, pa treba očekivati i da će ostali SOny aparati takođe biti opskrbljeni ovom funkcijom.

U praksi, nakon jednog dana korišćenja Extended Standby Mode sa nekoliko poziva i WiFi konekcija, drugog dana baterija pokazuje čitavih 76% dostupnog kapaciteta što je odlično i rekordno za bilo koji Android Xperia P klase.

Please follow and like us: