Problemi sa autom

Categories SvakodnevnicaPosted on

U poslednjih par dana imao sam problema sa autom (Zastava Koral In), sve do danas. Inače, prešao sam sa njim nekoh 16.000 i nisam imao nikakvih poteškoća. Problemi su se manifestovali u “gušenju” motora pri malom broju obrtaja (oko 1000). Intenzivnijim pritiskom na papučicu gasa na niskom broj obrtaja agregat se guši, dok se popuštanjem vraća u prvobitno stanje.

Prvo sam mislio da se radi o sistemu za dovod goriva, pa sam zamenio gorivni filter koji je bio poprilično zaprljan, a usput sam zamenio i filter za vazduh. Opet isto, redovan rad pri većem broju obrtaja, dok je pri naglijem dodavanju gasa na nižim obrtajima ponovo dolazilo do neregularnosti.

Sledila je provera elektro-sistema, odnosno sistema za paljenje i svećica. Nakon skidanja razvodne kape bilo je jasno da su u pitanju svećice, jer su kontaktne površine znatno nagorele od varničenja. Svećice na prva dva cilindra su bile Ok, ali je ova treća bila pravi uzrok problema. Kontakt svećice ka razvodnom kablu je bukvalno pukao i odvojio se od tela svećice, tako da je tom cilindru neredovno isporučivana varnica za potrebe paljenja smeše.

Nakon zamene svećica (Bosna Super – komplet 150 din.), koje treba inače menjati na svakih 15.000 kilometara (pa i češće u našim uslovima), sve je došlo na svoje mesto. Nadam se će ova crtica možda nekada nekom biti od koristi. “Ne može da škodi, a čim ne škodi, znači da koristi”.

Please follow and like us:

2 comments

  1. imam jedno pitanje desava mi se da mi auto golf 2 izbacuje ulje za servo na poklopac od posude gde ide ulje za servo ulje mi stoji na minimumu to mi se desava kad ga palim prvi put digne ulje do cepa dok ne odradi jedno 10min. i onda sve normalno da li mi moze neko reci o cemu se radi da znam sta da uradim.kad otvorim cep naravno auto ugasim ulje ima penu i ne silazi dole vec stoji do vrha da li mi neko moze pomoci u resavanju ovog problema s’posovanjem danijel

  2. Jucer sam vozila i osjecaj za volan je bio isti, kao i uvijek. Ali u blizini kuce osjetila sam nekako da mi je volan postao labaviji, nije bio tako tvrd kao i uvijek. Ne znam do cega bi to moglo biti. Ali molim vas za vase misljenje i savjet. Hvala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *