Prljave igre oko EXIT-a

Categories Kultura, Politika, SvakodnevnicaPosted on

Da li će i ove godine biti održan EXIT – pitanje je? Gradski ministar za kulturu g.Robert Kolar u današnjem “Dnevniku” najavljuje: “Exit će biti definitivno održan!“. Inače, i dalje traju prepucavanja između tzv. “EXIT tima” (navodno, ne zna se ko stoji iza ovog naslova) i novosadskog odbora DSS-a u vezi podnošenja finansijskog izveštaja sa prošlogodišnjeg EXIT-a.

Iz DSS-a upozoravaju da je grad prošle godine izdvojio 8 miliona, a IV Vojvodine 5 miliona dinara, te da poreski obveznici moraju da znaju gde su utrošena njihova sredstva. Na ovu primedbu Kolar izjavljuje da “grad nije organizator i da nema obavezu da zna kako je utrošen svaki dinar”.

Zanimljivo, ovaj problem je bio prisutan i prošle godine, kao i pretprošle godine, a g. Kolar uvek daje isti odgovor: “Nije grad osnivač festivala, nego samo jedna od institucija koja ga je pomogla.

U DSS-u se još pitaju – “ko je u stvari osnivač preduzeća EXIT, gde se nalazi sedište i čime se bavi u periodu između dva festivala?”. Odgovor na ovo pitanje se može naći u akterima afere oko izdavanja prostora SNP-a za potrebe EXIT-a. SNP je tužilo preduzeće DOO “EXIT MEDIA” čiji je portparol Aleksandra Kolar (u porodičnim vezama sa Robertom Kolarom) kao zakupca prostora, inače organizatora EXIT-a , zbog duga od milion dinara.

Izgleda da se tek kroz ovaj spor saznalo ko je u stvari osnivač i vlasnik popularnog EXIT-a.

Please follow and like us: