Poštovani prijatelju Hank

Categories InternetPosted on

Nigerian Scam FAX - Received TonightSocijlani “inženjeri” i nigerijsko-londonski scam ne miruju ;)

Sada i oni koriste moderne servise poput Google Translate-a pa poznate “u-poverenju” mailove prevode na sve ponuđene jezike i upućuju masi. Upravo dobih email od Мр Смитх Ханка ;)

Kako od mnogi i sada dobijam poznate “obećavajuće” e-mail lance, ne bih se čudio da neko naš nasedne i na jednu ovakvu provokaciju (na sreću ovih koje sma pomenuo, prevod je još nesavršen):

Поштовани Пријатељу,
Знам ове поруке појавиће се на вас, као изненађење, али И пре него што наставите, Моје име је господин Ханка Смитх из Велике Британије. Радим са Цитибанк ИНТЕРНАТИОНАЛ ПЛЦ. ЛОНДОН Подружнице као се на ревизијске манагер сам контактирања вас путем е-поште из мој уред који ће бити од велике користи на оба од нас. У мој одјел, открио сам један напуштен збир ($ 16,5 милиона) Шеснаест милиона петсто хиљада долара у САД рачуна који спада у један од наших покојника страни Касни клијент господин Денис ЦООК амерички држављанин који нажалост изгубио живот током Осама бин Ладен Бомбардовања на Светски трговински центар 11. септембар 2001 у САД-у. Избор контактирања вам је побудила из географске природе где живите нарочито због осетљивост трансакције и поверљивост овде.

Ова банка је чекивање за било које од следећег или родбине Родбински доћи-уп за тврдњу, али нико није учинио да и ја лично је неуспешна у лоцирамо и родбине за 2 године и сада са свим индиције и информације
нема никога да тражи овог фонда и моја банка је одлучила да пренети фондовима у неостварени банковни рачун за банк користити ако нико није представио их ми, као корисница и не желим да се то деси, јер ово је
златну прилику да се долази једном у животу и желим нам да зграби то што је главни разлог ја сам вам да контактирате тражити Ваш пристанак да вам представити као најближи рођак / Хоће ли Корисница је фонд, тако да је приход од овај налог valued at 16.5 Million Dollars can be paid to you for our mutual корист…

Please follow and like us:

1 comment

  1. Ovakvi primeri će mnoge naterati da bolje obuče svoje zaposlene o opasnosti socijalnog inženjeringa i kako se od njega zaštititi.

    Kao što se vidi postalo je trivijalno za napadače da poruku “Da biste … pošaljite nam vašu lozinku” dostavi na srpskom. Činjenica da su do sada te poruke bile isključivo na stranom jeziku je već u startu davala dobar nivo zaštite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *