Ponovo “Kockica”

Categories KulturaPosted on

Nakon čitave dekade oni najmlađi, pa i oni stariji, biće ponovo u prilici da uživaju u ostvarenjima popularnog Branka Milićevića – Kockice. Naime u toku su snimanja novih 16 epizoda ovog možda i najpolularnijeg dečijeg serijala, a prve epizode će na male ekrane stići u Septembru ove godine.

Konačno jedna dobra vesti iz RTS-a pod Tijanićevim vođstvom. “Kocka, kocka, kockica” je proteklih desetak godina bila totalno zaboravljenja od strane čelnika RTS-a, dok je za sve to vreme Branko Kockica vodio dečije pozorištance “Puž”. Ponekad pomislim da je sve to bilo deo neke šire propagandne strategije zaglupljivanja odgovornih koji su nas vodili kroz “godine koje su pojeli skakavci”, gde je jedna od taktičkih (niža operativna radnja) aktivnosti (u okviru operacije “Huan vs. Branko”) bila i smena “Kockice” latino-američkim serijama.

Uz Branka Kockicu odrasle su brojene generacije stanovnika bivše Jugoslavije, gde u jednu od njih i sam spadam. Kockica je najviše uspevao u pokušaju da se “spusti na nivo” najmlađih i postane i ostane njihov ravnopravni drugar (moramo priznati, bilo je tu i vrlo neuspešnih TV pokušaja drugih stvaralaca), uz emisije koje su uvek bile vedre, šaljive, edukativne i pozitivne.
“TATA – TA – TIRA!”

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *