Pad prihoda od oglašavanja gotovo svih izdavača u Srbiji

Categories branding, Marketing, Mediji, ReklamePosted on

Hello! po nizoj ceni

Prema podacima “Stratedžik marketinga” u junu mesecu 2009. godine – u odnosu na isti mesec prošle godine – samo su magazini “Color Press Group” zabeležili rast prihoda od oglasa (+7,27%) dok svi ostali veliki izdavači dnevnih novina i magazina u Srbiji beleže pad.

Najveći pad prihoda od oglašavanja imali su izdavači dnevnih novina “Novosti” (-25,88%), “Kurir” (-28,21%) i “Politika” (-39,64%).

Hello! po nizoj ceni

Ako se uporede podaci za prvu polovinu 2009. godine u odnosu na prvih 6 meseci 2008, rezultati su slični samo što su cifre koje govore o padu prihoda od oglasa gotovo zastrašujuće: “Novosti” – 147 miliona dinara, “Politika” – 121 miliona, “Kurir Info” – 101 milion, “Adria Media Srbija” – 66,5 miliona, “Ringier” – 66 miliona… I u ovom periodu rast prihoda od oglasa zabeležio je samo “Color Press Group” (+ 70 miliona dinara).

Ovi podaci će u atmosferi izostanka obećane državne pomoći medijima i planiranog usvajanja restriktivnih izmena Zakona o javnom informisanju samo dodatno pogoršati stanje u medijskoj industriji Srbije.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *