Opel Corsa – C’mon, C’mon!

Categories AutomobiliPosted on


Zahavaljujući bivšem kolegi koji je sada od nedavno u prodaji Opel/Chevroleta kod novosadskog dilera MVM Motorsa, poslednja dva dana imao sam prilike da uživam u vožnji nove Opel Corse.

U rukama sam imao Opel Corsu sa 1.3 CDTI ECOTEC dizel-motorom koji iz ove zapremine izvlači čak 90 KS što ovu Corsu i pored ne male težine čini izuzetno agilnom. Upravljivost je na izuzetnom nivou zahvaljujući nekoj vrsti drive-by-wire sistema jer nema klasičnog hidro-pojačavača. Na volanu je izuzetno direktan i precizan, a snaga agregata se raspoređuje preko 6-brzinskog menjača, kratkog i preciznog hoda.

Kabina je veoma "ergonomična", ima mesta za 5 putnika, a u potpunom komforu mogu da uživaju četiri odrasle osobe. Malo položenije vetrobransko staklo uslovilo je da je A stub "raspolućen na dva dela što malo smanjuje preglednost kod skretanaj, a takođe treba pomenuti i sivu lajsnu (kod konfigurisanja vozila ne mora da bude siva) koja non-stop ostavlja istovetan neprijatana odsjaj na vetobranu.

Pored navedenih zamerki, pomenuću i nešto manju preglednost pri hodu u nazad, zbog povišenog pozadinskog dela siluete vozila, te malog zadnjeg stakla. Ipak, ovaj nedostatak nadomešećen je velikim bočnim retrovizorima koji su elektro-pokretni i imaju grejače. U opciji je i izuzetno dobar Opelov audio sistem, a na standardni klima-uređaj nema se nikakvih zamerki.

Sve u svemu izuzetan ugođaj za volanom ovog "gradskog sportiste". Da zaboravi osam da pomenem vanredno malu potrošnju goriva. Na otvorenom putu ova Corsa troši oko 4 litre dizela, u gradu oko 7,5 l, a kombinovano oko 5,5 litara što je nezanemraljiva stavka u pogledu ekonomičnsoti. Cene nove Opel Corse kreću se od 10.700 € za osnovni benzinski "klot" model, a konkretno ovaj model sa ovim nivoom opreme "izuće" vas za nekih 16.000 € ;) C’mon, C’mon!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *