Oliviero Toscani opet šokira

Categories FotografijaPosted on

Nekadašnji umetnički fotograf modne kuće Benetton Oliviero Toscani, italijanski fotograf poznat po kontroverznim konceptima, a manje po umetnički vrednim delima lansirao je novi kalendar za 2012. sa 12 fotografija penisa u krupnom planu za konzorcijum koji pravi predmete od kože.

Toscani je poznat po kontroverznim delima, ali i izjavama kao ona po kojoj je televizija najveći tumor društva, ili da je krst najbolji logo ikad, zatim po napadima na crkvu, etiketirajući je kao leglo pedofilije i homoseksualaca, po prozivanju dizajnera homoseksualaca koji vole jedino sebe, itd.

Poslednja njegova akcijaje reklamna kampanja koja je digla puno prašine zbog toga jer prikazuje neke svetske vođe, političke i religijske, kako se ljube u usta. Reklama je napravljena sa ciljem, kako kažu iz Benettona, da promovišu toleranciju i mir?!

Prošle godine, istu prašinu je podigao sličnim projektom – kalendarom sačinjenim od fotografija ženskog međunožja, ništa ovo nije čudno kada je izjavio da “Boga smatra čovekovom izmišljotinom i najvećim vicom današnjice“. Umetnost je tu da provocira, ali…

Toscani je svoj novi kalendar predstavio u Firenci na zabavi kojoj je prisustvovao i zvezda filmova za odrasle Rocco Siffredi :) koji je ocenio da ljudi treba da prestanu da budu “zatucani” i “drame” oko seksa.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *