Ograđivanje od Bekama

Categories Marketing, MedijiPosted on

U današnjoj Politici, na oglasnim stranama, objavljena je reklama/”ograda” kojom se prozvani Frikom distancira od Dejvida Bekama, njegovog lika i dela.

Da li pod pritiskom javnosti ili možda pravnog zastupnika velikog fudbalera, na pola velike novinske stranice jasno se stavlja do znanja da tip u TV reklami nije onaj poznati D.Beckham, već se radi o londonskom glumcu Andiju Harmeru.

Citat:

Andy Harmer – glumac, London

Čak je i slogan ove promotivne kampanje morao biti promenjen, i sada umesto pređašnjeg “Da igraš kao Bekam“, on glasi:

Citat:

Uživaj u Footballu.

Please follow and like us:

4 comments

  1. Kako se u hrvatskoj prezentuje isti spot, ali u režiji Leda, a kako su obadvije kompanije pod okriljem Agrokora, predpostavljam da je kampanju osmislila “centrala”, odnosno da su instrukcije stigle iz Hrvatske.

    Da apsurd bude veći, na hrvatskim televizijama emituje se još jedan interesantan Ledov spot, u ovom slučaju klonirana je poznata serija “Sex and City”. Marketinški sektor Leda/Agrokora se dosjetio da omiljene nam polovnjače zamjeni vlastitim, pa tako imamo spot u kome četiri snayke (“naj frendice”) koje bi valjde trebalo da podsjećaju na Keri, Samantu, Mirandu i Šarlot u par kadrova konzumiraju Ledov sladoled (iako sam par puta pogledao reklamu nisam uspio da zapamtim o kom “modelu” je riječ), uključujući i “prepisani” završni kadar iz uvodne špice serije.

    Konkretno, može se postaviti pitanje šta se dešava unutar Ledovog marketinškog sektora? Godinama unazad Ledo je imao sasvim pristojne TV spotove, i Ad kampanje uopšte (uglavnom bazirane na nagradnim igrama) koje su svake sezone uspješno oglašavale Ledo paletu sladoleda za istu, i u globalu na veoma dobar način promivisale Ledo brend.

    Ove godine, pored sramnog kloniranja (brend sa takvom reputacijom to sebi nije smio da dozvoli) karaktera u spotovima, iste odlikuje i mnogo lošija produkcija u odnosu na prethodne godine.

  2. Zar je moguće da su zaposleni u marketingu ovog giganta tako neinventivni?

  3. komentar je sljedeći, iman svih 6 rijeći za nagradnu igru ” stavi pravu stvar na pravo mjesto”! sta mi je dalje raditi,kome se javiti

Comments are closed.