Očekujte neočekivano

Categories MedijiPosted on

 


Na veliku žalost, slogan iz naslova specifične S/M TV forme tzv. "Veliki Brat", opravdao je u potpunosti isčašenu paradoksalnost. Troje mladih ljudi je stradalo, a stradali su koliko zbog praznoglavosti, toliko i zbog indirektnog uticaja medija na njihove živote, te besomučne trke za lakom zaradom i onom imaginarnom, besmislenom, a toliko željenom popularnošću.

Za veoma kratko vreme, prešli su put od totalnih anonimusa, preko medijski prepoznatljivih ličnosti, do aktera crne hronike. Sam organizator ove TV "emisije" čija je jedina misao vodilja novac i profit, svesno ili nesvesno instrumetalizovao ih je slično kao "ciga koji vodi mečku po vašarima". Na veliku žalost svih nas, a njihovih najmilijih pogotovo, desila im se ona kratkoročna Vorholovska medijska "zastupljenost" u svom najzlokobnijem obličju.

Kao nikada pre, aktueliovana su Mekluanova hladnoratovska predviđanja:

Citat:Nije bitna sadržina, važan je sam medij.
Mediji su produžeci naših čula i menjajući se, oni radikalno transformišu našu okolinu i utiču na sve što radimo. Jednom rečju – menjaju nas.

Hladni mediji među koje spada i televizija, emituju poruke nižeg stepena određenosti, traže intenzivno učešće publike, angažuju više čula.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *