NY Times: raste broj digitalnih pretplatnika, ali prihodi od oglasa se smanjuju

Categories Internet, MedijiPosted on

Kako prenosi agencija Rojters, New York Times koji se hvata u koštac sa smanjenjem prihoda od oglašavanja i koji je pretrpeo nedavne promene u vrhu menadžmenta, ipak uspeva da poveća broj digitalnih pretplatnika. Od prethodnog decembra nemaju “digitalnog šefa” i imaju problem sa definisanjem dugoričnije digitalne strategije.

Problem inače opterećuje sve publishere, čitaoci se sve više opredeljuju za digital, smanjujući prodate tiraže i prihode od oglasa.

Kompanija koja je prošle godine uvela sistem naplate pristupa sadržajima i formirala tržište digitalnih pretplatnika, objavila je da broj digitalnih pretplatnika The Times i International Herald Tribune porastao za 20 posto u odnosu na treći kvartal na oko 390.000.
Strategija digitalne pretplate pomogla da prihodi od tiraža porastu za 5 posto na 241,6 miliona dolara u četvrtom tromesečju.

The Boston Globe, još jedan od izdavača novina koji je takođe nedavno uveo sistem naplate pristupa sadržajima ima sada 16.000 digitalnih pretplatnika.

News Media Group javlja pad prihoda od Digitalnog advertisinga za 5 procenata, dok About Group sajtovi prijavljuju pad od 26 miliona $, a očekuje se da prvi kvartal bude na nivou poslednjeg kvartala prošle godine.

Please follow and like us:

Comments are closed.