Novi Sad Wardriving

Categories Internet, WiFiPosted on

Nedeljno popodne iskoristih za malu šetnju, idealnu za Wardriving uz pomoć uključenog Samsung Galaxyja by Telenor. Zahvaljujući tome što je Samsung I7500 Galaxy poseduje WiFi i GPS funkcije,  baziran je na  Google Androidu, nije bilo teško naći odgovarajuću aplikaciju za Wardriving.

Kao idealna pokazala se G-MoN besplatna aplikacija, za Google Android. G-MoN je sjajan WarDriving skener, koji na licu mesta skenira sve dostupne WiFi mreže i AP-ove u dometu, i snima ih u bazu zajedno sa GPS koodrinatama, svakog registrovanog AP-a.

Za svaku skeniranu WiFi mrežu ili Access Point, takođe beleži i vrstu enkripcije, kanal i jačinu signala. Sve te podatke zaneleži u klasični XML fajl, preciznije u .KML formatu koje prepoznaju Google Maps/Earth servisi.

Krenuh u šetnju sa Galaxyjem , uključih G-MoN i zaboravih po principu fire-and-forget. Krajnji rezultat možete videti na priloženoj Google mapi, prošetao sam novosadskim Novim Naseljem i zabeležio ogroman broj AP-ova, što zaštićenih sa WEP-WPA, što otvorenih i besplatnih :) Prebacio .kml fajl na PC i uvezao u Google Maps:


Прикажи WiFi Novi Sad wardriving (Novo Naselje) на већој мапи

Ako još malo prošetam, napraviću Wardriving mapu celog Novog Sada, ali ništa bez Samsung Galaxyja.

Please follow and like us:

Comments are closed.