Novi Sad – grad sa dva web sajta

Categories Novi Sad, Web produkcijaPosted on

Juče je gradska uprava predstavila novi zvanični web sajt grada Novog Sad na adresi www.novisad.rs dok je istovremeno bio aktivan i stari sajt na www.gradnovisad.org.yu. Tek pre neki čas su ga redirektovali tako da su novosađani ber neko vreme imali dva zvanična sajta grada ;)

Kao i bezbroj puta do sada, bespotrebno se žurilo sa predstavljanjem “novog” sajta, pa je tako i ovaj nedovršen, reklo bi se te u postavci. Navodni cilj ove promene je u poboljšanju imidža grada, što se bar na prvi pogled teško može uočiti. U odnosu na “staro zdanjenema funkcinalnih promena, osim što se sa nekog custom prešlo na opensource Drupal.

Novinari “Građanskogispitivali su troškovnik novog web sajta, ali nisu dobili nikakakv odgovor. S obzirom da je prethodno rešenje koštalo građane nevišenih 10.000 €, verovatno ni sada cifra nije manja, a radi se o običnoj kastomizaciji Drupala.

Ah, da tu je i neverovatno papreni Virtuelni matičar (link na desnoj strani), za koji je ondašnja gradska vlada (2004.) izdvojila 10 hiljada evra, a radi se o običnom email formularu. Šteta bi bilo dase ne iskoristi tolika investicija ;)

Ne sećam se da je bilo javnog poziva za kreiranje novog sajta, a izvršilac je za sada nepoznat.

Please follow and like us:

8 comments

 1. 10.000 Evra za jedan sajt??? Sramota. Da su zamolili tri četiri entuzijaste bilo bi urađeno zabadava. Dakle, ako je i ovaj toliko plaćen, onda je sramota do kraja. Pretpostavljam da imaju experte u stalnom odnosu u gradskoj vladi, i nine vidim zašto onda da se plaća ,,nekom,, …strašno. Ajd valjda ćemo saznati do kraja da li je i ovaj plaćen… Javi:) …da se nerviramo dalje!

 2. Lepa thema i lepa customizacija … fine su i fotke .. e sad koliko je kostalo ja to ne znam, sve u svemu simpa sajt.

 3. Ne mogu 100% da tvrdim, ali sam imao “insajderske” informacije da je sajt radila JP Informatika. Ako postoji tržište, ko može komentarisati cenu, ako ne postoji… svaka cena je velika jer ne znamo zasigurno da li je mogla biti manja.

 4. Ne znam kome bih mogla da se žalim ili pohvalim. Ale boraveći u Parizu u vreme boravka Gospodina i Gospođe Obama, nijednog trenutka, nije bilo saobraćajnog kolapsa iako grad broji 13 miliona stanovnika , neračunajući ogroman broj turista.E ali zato u jednom Novom Sadu ovih dana je prava katastrofa.Gde je greška i da li je potreban dalji komentar. Treba da nas je sramota

 5. Za Novi Sad grad koji je tako lep :) ovaj sajt izgleda ko baba 100 godina!! :( Da kojim slucajem sam iz drugog grada,drzave pomislio bih da je to neki mali gradic sa nekih 5000-6000 ljudi a ne glavni grad pokrajine Vojvodine.I da je sajt napravljen preko nekog skolskog udruzenja
  Narocito ubija ova siva pozadina,a prostor sa desne strane valjda su ostavili za adsense reklame :)
  Dok je gradonacenlink tu da nas prati sa stranice na stranicu.

  A za placanje izrade sajta hm..moze se , ima se (da budem malo cinican) ili jos bolje imaju Novosadski poreznici moze se !

 6. Zao mi sto nisam video pre ovo sto si komentarisao tek danas 18.12.

  @aco kakav je takav je, moj je sajt :) vidim tvoj radi punom parom sa jednim postom ili ti tekstom ( kako hoces) “Hello world! “pa tako da ne mozes mi nista prebaciti

  A za komentare na ovom blogu komentarisacu sta god ja zelim i kada zelim i kako JA MISLIM ;)
  pozz

Comments are closed.