Nissan: Sudar dva proizvoda za različita tržišta, istog brenda

Categories AutomobiliPosted on
2015 Nissan Tsuru vs. 2016 Nissan Versa

Često smo u prilici da uporedimo iste proizvode nekog brenda namenjenog različitim tržištima, i najčešće potvrđuje se bojazan da konzumenti na različitim tržištima ne dobijaju isti kvalitet od određenog brenda. Recimo, često čujemo da nemački Ariel bolje pere od onog koji se nudi kod nas, zatim da je recimo sveopšte pristuna Coca-Cola sasvim drugačujeg ukusa i kvaliteta u različitim zemljama, a slično iskustvo imamo i  s Nes-kafama…

2015 Nissan Tsuru vs. 2016 Nissan Versa
2015 Nissan Tsuru vs. 2016 Nissan Versa

I tako možemo u nedogled, a poseban slučaj su slični proizvodi istog brenda na različitim tržišta. I tu imamo ogroman broj primera, a evo i najnovijeg u automobilskom sektoru. Nissan brend poznat po prilično kvalitetnim automobilima stoji iza jeftinih modela Nissan Tsuru (7000$)za meksičko tržište  i Nissan Versa (11.000$) koji se prodaje na američkom tržištu.

Poznati Američki institut za bezbednost saobraćaja napravio je zanimljiv kreš-test u kome je suprotstavio upravo ova dva Nissan automobila, automobila iza kojih stoji isti veliki brend – rezultati su poražavajući(!):

“Američki” Nissan je valjano odradio posao za koji je projektova, primio je i amortizovao snagu udara, dok je “meksički” Nissan potpuno uništen

Iza jednog i drugog proizvoda stoji ista kompanija… Mislite o tome, a neka se zamisle i u Nissanu iza čega mogu ponosno da stoje.

Please follow and like us: