Najskuplji Ad minuti

Categories branding, Marketing, Mediji, ReklamePosted on

U globalnom svetu medija i advertajzera zna se da su najskuplji TV minuti oglasnog prostora rezervisani američki spektakl, finale nacionalne profesionalne lige u američkom fudbalu (NFL), popularno nazvan SuperBowl.

Skupa Ad sekunda opet je vezana za ogromnu gledanost, prema AGB Nielsenu čak 40% američkih domaćinstava prati ovaj događaj, ko je share oko 60% što znači da se većina uključenih TV prijemnika u vreme održavanja utakmice nalazi na prenosu.

Cene su stvarno ogromone o čemu govori podataka da je prošle godine na Super Bowl emitovanje spota od 30 sekundi koštalo 2,7 miliona dolara. Zbog ove ogoromne cene, veoma je interesantno kako će te dragocene sekunde iskoristiti oglašivači.

Po našem vremenu, utakmica će krenuti za nekih 6 sati, a zahavaljujući ovoj lokaciji možete unapred videti šta su oglašivači spremili za ovogodišnju Super Bowl.

Zahvaljujući kanalu Sport Klub, i domaći gledaoci moći se da isprate ovaj veliki sportski događaj. Prenos počinje u 23:30 po našem vremenu, a evo primera šta  je Coca Cola spremila za 43. Super Bowl:

Please follow and like us:

Comments are closed.