Na testu: HP Pavilion m6-1060sm sa AMD Quad-Core A8-4500M

Categories Hardware, ITPosted on

HP je oduševljeno prihvatio AMD Trinity platformu i kreirao nove modele bazirane na AMD “četvoroglavoj” tehnologiji. AMD Trinity donosi povećanje performansi od oko 25% za x86 jezgra i do 50-ak% za GPU deo, kao i izuzetno smanjenje potrošnje struje, tako da ovaj klasični snažni laptop može da na baterii izdrži i preko 7 sati, što znači celodnevni rad.

HP Pavilion m6-1060sm krasi “tanki” mobilni dizajn upakovan sa hardverom bez kompromisa. Novi HP Pavilion M6 serije krasi Ultrabook debljina od tek nešto preko 2 cm, najnoviji AMD AMD Quad-Core A8-4500M procesor koji uz 8Gb memorije pruža pregršt snage. AMD Trinity je sinonim za najnoviji čipset A70M, procesor Bulldozer serije kao i GPU zajedno sa HD Media Acceleratorom koji će posebno značiti onima koji će laptop koristiti za gledanje filmova.

Uz Beats Audio zvučnike i subwoofer koji se nalazi ispod račnara prosto nećete imati zamerke za sve što vam je potrebno za rad u kancelariji, na terenu, ali i uživanje prilikom korišćenja u multimedijalne svrhe, puštanje muzike na žurkama i uživanje u kućnom bioskopu.

Nema ultrabookovsku težinu sa svojih 2,4Kg ali nije ni pretežak za svakodnevno nošenje. Ekran je sjajan, dijagonale 15,6″ (1366×768 piksela) i sa LED pozadinskim osvetljenjem.

HP Pavilion m6-1060sm lako pogoni Windows 7, sve Office aplikacije, krstarenje Internetom je izuzetno glatko i brzo, kao i gledanje HD filmova, a povrh svega moguće je pokrenuti i neke od nazahtevnijih modernih igara. I kada intenzivno radi zahvaljujući novoj CoolSense tehnologiji ukombinovanoj sa AMD Trinity platformom, računar se veoma malo greje i veoma je prijata za rad.

Sve u svemu HP Pavilion m6-1060sm sa AMD Quad-Core A8-4500M je sjajan multimedijalni računar uvek spreman (odlična autonomija od preko 7 sati) za najzahtevnije poslovne izazove, a sa cenom od oko 600€ sjajan izazaviča Intel platforme.

Please follow and like us: