MSI Wind Top AE2220 – sve što vam treba u kući

Categories HardwarePosted on

Zahvaljući ljubaznosti drugara iz Positivea, juče sam direktno iz magacina, čak pre njih samih, na test dobio univerzalni kućni PC medijski MSI Wind Top AE2220.

Ovaj multimedijalan PC nikoga ne ostavlja ravnodušnim, izgleda sjajno jer je kao kod Mac-ova sav impozantni hardver smešten u kućište izuzetnog monitora dijagonale 22 inča Full HD (1080 po visini), koji da stvar bude bolja osetljiv na dodir. Ekran je multi-touch tipa tako da ga možete koristiti za pregled fotki, zumiranje fotki za dva prsta, rotiranje, scroll-ovanje i još mnogo toga zahvaljujući virtuelnoj ekranskoj tastaturi.

Zašto je MSI Wind Top toliko dobar? Pa zato što je u jednom elegantnom kućištu spakovano sve što vam treba za kućnu zabavu, ali i posao. MSI Wind Top je redovan PC računar na Windows 7 operativnom sistemu, zatim je multimedijalna mašina jer na njemu možete gledati sve vrste filmova i muzike a zahvaljujući Win daljinskom upravljaču celim Windows Media Centrom upravljate daljinski.

Pored toga, MSI Wind Top je i televizor i FM radio, jer ima ugrađen TV tjuner i radio prijemnik, a spoljni izvor se spaja na antenski priključak u pozadini računara. Kako je u računar ugrađne veliki hard disk od 650Gb uz priloženi softver možete odgođeno gledati TV program jer ga možete snimiti u zadato vreme.

MSI Wind Top je i pravi komuniukacioni centar, jer pored mrežnog priključka ima i Wi-Fi podršku, te ugrađene mikrofone i web kameru od 1,3 megapiksela tako da priajteljima i rođacima možete da se vidite i čujete dok sedite ispred “televizora” u dnevnoj sobi. A zanimljivo je da osim naposnkog kabla nema nikakvih drugih jer sa MSI Wind Top računarom dolaze u paketu bežični mi i tastatura, tako da sedeći ispred Winda možete iz udobnosti fotelje da pišete u Wordu, surfujete Webom, ćaskate preko Skypea, gledate filmove, pregledate fotke i naradno – igrate se .

Zahvaljujući najnovijoj Nvidia ION grafičkoj kartici slobodno možete da “poterate” najnovije 3D igre, a da ne govorimo o tečnosti reprodukcije full HD filmova i snimaka. Ujedno, zahvaljujući stažnom T6600 procesoru na 2,2 GHz, RAM-u od 4 Gb i ION grafici komotno možete da montirate video sadržaje uz neki softver za video-editovanje.

Što se tiče konektivnosti, pored nabrojanog koaksilnog i mrežnog priključka, na raspolaganju je čak 6 USB priključaka, pozadinski eSATA za dodatne diskove, HDMI port, optički port, klasični VGA, SPDIF, i audio-video portovi, te naravno bežični Wi-Fi. Po desnoj ivici su osnovni tasteri za kontrolu računara i DVD rezač, a naravno sve možete kontrolisati preko univerzalnog daljinskog upravljača. Na levoj ivici, pored 2 USB priključka nalazi se i više nego potreban 6-in-1 čitač memorijskih kartica.

Generalno, uz ovakav jedan kućni centar ne trebaju vam više zasebni TV, radio, PC, DVD i ostali uređaji – sve je tu sve je All-in-One. Positive još nije formirao cenu za MSI Wind Top ali trebala bi da bude negde oko 80-tak hiljada dinara što je odlična cena za jedan uređaj koji će da zameni pregršt drugih uređaja i kablova (da ne zaboravimo štednju prostora i energije).

Pogledajte izbliza ovo čudo u Flickr galeriji i  sledećem video zapisu:

Please follow and like us:

2 comments

  1. Pa ako vam odgovara stacionarni notebook masina je super.
    Ako vam zaista treba takva integrisana masina, msi ce biti savrsen, ali ne ocekujte da igrice rade kako treba sa grafikom nize srednje klase od pre 2 godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *