MS Word 2010

Categories SoftwarePosted on

Na blogu razvojne ekipe koja stoji iza MS Office proizvoda pre neki dan predstavljena je najvežija verzija MS Word 2010 koja bi trebala da zameni postojeći MS Office System 2007.

Prema screenshot-ovima nova verzija Worda bar u pogledu interfejsa neće doneti revolucionarni korak koji je viđen kod prethodne verzije, mada ima sitnih “peglanja”, kao što je racimo dodavanje novog navigacionog panela za lakše snalaženje unutar dokumenata. Ono što će doneti novi Word nalazi se “ispod haube”, a to je prvi pravi simultani rad na istom dokumentu. Nema više “read only” i zaključavanja dokumenata već pravog kolaborativnog rada veće grupe na istom dokumentu.

Dalje, deljeni dokumenti će se lokalno u offlineu keširati  i sinhronizovati kada se ide online. Novi Word donosi i poboljšanja u domenu osnovnog editovanja grafike, ali i bolju integraciju sa Webom i Web browserima:

In short, you will be able to view, navigate, and edit your Word documents from the browser and from your mobile phone without compromising your document’s richness.

Office i Word pogotovo su sjajni proizvodi, a dodatna poboljšanje samo će uvećati produktivnost prilikom rada sa njima, ali doduše samo onima koji ih koriste iole na napredniji način (i dalje znam mnoštvo njih koji red završavaju jednim Enterom ;) ).

Please follow and like us: