Montenegro

Categories InternetPosted on

Konačno stiže i dugo očekivani i zasluženi ;) odmor! Umesto da izaberemo neproverenu “egzotiku” – Turskom, Tunisom, Egiptom i donekle Grčkom, nekako se pre opredeljujemo za oprobano i provereno, tamo gde znamo šta možemo očekivati – Tivat i hotel sa svim prednostima, svim klimatizovanim prostorijama, plažom ispred hotela, odličnom kuhinjom, i besplatnim WiFi broadbandom ;)

Crna Gora za razliku od početka “tanke” sezone, dočekala je zahvaljujući raznim popustima, obaranju cena i drugim ekonomskim merama – gotovo sto posto popunjen avgust. Zna se – za turističke radnike najskuplji je “prazan krevet” zato su se pobrinuli da privuku što veći broj turista i “izvuku” sezonu.

U tome i uspevaju, turista je sa svih strana sveta, i velika je gužva posebno u saobraćaju, a kolika je gužva govori podataka da smo pri dolasku kroz Budvu prolazili nekih 40 minuta, a da je kolona vozila za ulaz u Budvu doprla do plaže Jaz.

Opšti utisak je da se za ove dve godine koliko nisam bio u CG, stanje u turizmu bar generalno – popravilo. Primorski gradovi su čistiji i uređeniji, nema problema sa vodom (bar u Tivatskoj regiji), uveden je neki komunalni red, dok je divlja gradnja i betonizacija uglavnom vezana za Budvu. Problem i dalje predstavlja parking prostor koji je premalen da primi sva vozila turista, i tu treba još mnogo poraditi, dok je većina saobraćajnica i kolovoza u odličnom i vrlo dobrom stanju, sa adekvatnom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.

Pri ulasku u Crnu Goru, automobilom, nema kikakvih zadržavanja, dok pri izlasku, koliko se dalo videti, gužve prave srbijanska policija i carina. Toliko za prvo javljanje iz CG, ostatak u nastavcima. Tu je i detaljan foto izveštaj koji će zahvaljujući WiFi vezi u hotelu svaki dan biti dopunjivan

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *