McEnroe vs Živojinović (1987)

Categories SportPosted on
McEnroe vs Živojinović (1987)

Antologijski meč sadašnjeg predsednika TS Srbije Bobe Živojinovića sa najvećim prgavcem McEnroem. Bilo je to na US Openu 1987 godine, obojica sjajni, sećam se da sam taj meč netremice gledao, svaki čas očekujući da Boba iznervira Mekinroa i da ga sudije diskvalifikuju.

Ovaj raritetni snimak prikazuje samo finale meča sa sjajnim poenima, gde se vidi u čemu je Živojinović bio sjajan – na servisu i u igri na mreži, ali kako je bio lenj nije se gotovo uopšte kreta po terenu ;)

Please follow and like us:

7 comments

 1. Pravi legendarni meč Bobe i Mekinroa igran je u četvrtfinalu Australian opena 1985. godine i tada je Boba pobedio. Tu se odigrala i čuvena scena u kojoj, iznervirani Mekinro, raspravlja sa sudijom dok Boba hladno odlazi do prve lože na sendvič i šampanjac! Publika je gotovo urlala za to vreme (a i ja kraj televizora.)

 2. Tako je Dragane, to je njihov drugi legendarni susret, možda i najzanimljiviji u Bobinoj karijeri, ali je ovaj igrački bio kvalitetniji. Samo kad se setim ;) Boba prekrstio noge i klopa sendviče u hladovini, a nervozni Džoe čupa kosu ;)

 3. Da, verovatno je lako proveriti i da li je ’87 ili ’85 Boba stigao do 19. mesta na ATP listi, što mu je i bio maksimum u karijeri. A imao je stvarno razoran servis, vidim da se i ti sećaš – Englezi su ga , mislim, nazvali “Bum Bum Boba.”
  Šteta što nema više igraća kao što je Mekinro. Izvanredan, a u svoj toj svojoj prgavosti zapravo odličan animator i propagator tenisa kao sporta! :)
  Zanimljivo je to njihovo rivalstvo iako po osvojenim titulama nije teško zaključiti ko je gde. Ipak, uvek je bilo i neizvesno kad bi njih dvojica izašla na teren.

 4. A, da, Beker je, ako se ne varam, celu karijeru praktično na servisu napravio. Takvih “specijalizovanih” servera danas teško da ima, mada mislim da je ono vreme bilo teniski raznovrsnije upravo zato što nije bilo igrača koji su ama baš sve odrađivali vrhunski. Neko dobar na servisu, neko na mreži, neko na osnovnoj liniji…
  Verovatno nisam baš sasvim u pravu, ali danas oni najbolji, najbolji su u svim elementima igre. OK, to je cilj, ali ja volim malo nesavršenosti, ljudskije je pa i zanimljivije. :)

 5. Da, ovo nije “taj” mec koji Dragan pominje (1/4 Australian Opena) vec neki drugi, meni nepoznat :) Taj na Australian Openu je legendaran, Dragan je sve opisao, nemam sta da dodam :)

  Inace Bobin nadimak bio je “Ram Bo Bo” , a bum bum je bio Bekerov (Bum Bum Beker), zbog onog bacanja po terenu tokom voleja :)

Comments are closed.