Licemerje zapada

Categories PolitikaPosted on

Još jednom smo bili svedoci licemerja Zapada i politike "dvostrukih aršina" koje smo videli u reagovanjima zapadnih zvaničnika na neopisivo zlo koje je pogodilo osnovnu školu u Beslanu. Amerikancima izgleda da nije bio dovoljan jedan 9/11 kako bi se osvestili i shvatili da je zlo – zlo, a terorizam – terorizam, bez obzira sa koje strane došli. Odmah po ovoj tragediji oglasili su se mnogi visoki predstavnici EU i posebno Britanije koji su za ovu tragediju optužili Putina i njegovu politiku "čvrste ruke" naspram čečenskih separatista.

Optužili su ga za nepregovaranje sa teroristima i za neadekvatnu reakciju na zahteve onih sledbednika zla. Pa koja vlada u svetu još pregovara sa teroristima i čini im ustupke? Nijedna. I ko je mogao da predvidi, i na kraju krajeva spreči, fanatike internacionale zla koja je brižno mesecima unapred planirala da zauzme osnovnu školu na prvi dan školske godine, koji se u Rusiji slavi kao "Dan učenja", kada su škole pune i đaka i roditelja.

Ti fanatici nisu sa sobom nosili oružje, ono ih je čekalo u školi (?!), pošto su tokom letnjeg raspusta iskoristili renoviranje škole kako bi u samu školu dopremili i skladištili oružje, municiju i velike količine ekspoloziva. Ovo govori o širini, logistici i ozbiljnosti sledbenika zla u akciji čiji je cilj bio nasilno prekidanje što više života nevine dece i roditelja, pri tome ne žaleći ni svoj život.

Protiv ovakvih napada u kojima dobro opremljene, obučene i pripremljene samoubice nasrću na živote nevinih civila i civilne objekte, nema neke efikasne zaštite. A po prvi put, meta neljudi bez lica nisu bili vojni ciljevi, niti državne instalacije, već isključivo civili i to deca.

Ali, za licemerni zapad ovo i nije bio surovi teroristički akt, već njihov stav sve više gravitira ka stanovištu da "je to bilo neizbežno sa obzirom na Ruske aktivnosti u Čečeniji naspram čečenskih separatista". U krvi ogrezli teroristi, se predstavljaju kao očajnici – "romantični borci za slobodu". U ovom stavu se, na iznenađenje (možda), najviše ističu Britanski zvaničnici i vlada, koji su koliko se sećam sličan stav zauzeli i povodom dešavanja na Kosovu, te su bili u prvim redovima napada i bombardovanja bivše SRJ.

Elem, koliko se da videti, epilog ove neopisive tragedije je raspadanje "svetskog protivterorističkog fronta", a sve zbog dvojnih standarda po pitanju terorizma, i podele terorizma na onaj prihvatiljivi i neprihvatljivi. Dok god bude ovog dualizma, neće biti "efikasnog leka" protiv sveopšteg zla u ekspanziji.

Please follow and like us: