Lenovo A850 5,5-inčni dual-SIM phablet na velikom testu

Categories Mobile, TechnoPosted on

Stigla mi je ekskluziva direktno iz kineske kompanije Lenovo na veliki test, izuzetni phablet Lenovo A850 quad core sa 5,5-inčnim ekranom i dual-SIMpodrškom.

Kao što ste već čuli, kompanija Lenovo je postala vodeći proizvođač personalnih računara (PC) u svetu, ali povrh toga  Lenovo je kao najveći PC proizvođač na svetu prodala više pametnih telefona i tableta neog PC-ja!

lenovo-a850

Lenovo uočava trend mobilnosti i usmereva se na mobilne uređaje, pa se samo u Kini napravljeno 4 nove fabrike koje proizvode pametne telefone i tablete. Iz tih pogona stižu i stizaće novi telefoni prepoznatljivog Lenovo kvaliteta, ali ipovoljnijih cena u odnosu na konkurenciju.

9673588008 cf95a2056a z Lenovo A850 phablet sa 5,5 inčnim ekranom i dual SIM podrškom

Jedna od takvih je i Lenovo A850 koji još nije dostupan na galvnim tržištima, ali kod nas u Srbiji verovatno dolazi u novembru (pored Srbije, u Evropi će biti dostupan samo u Rusiji zajedno sa još par Lenovo Androida).

Ukratko, dual-SIM Lenovo A850 se sa svojim velikim ekranom od 5,5 inča može smestiti u hibridnu klasu phableta, i da se porediti sa Galaxy Note modelima. Za razliku od Galaxy Note-a koj isam koristio, uže je forme i mnogo bolje naleže u ruci. Ovoliki ekran uparen za quad coee procesorom će zadovoljiti sve mobilne multimedijalne potrebe korisnika. Idealan je za gledanje videa i filmova u pokretu, ali i igranje 3D igara.

9673721130 13a9a5d24b z Lenovo A850 phablet sa 5,5 inčnim ekranom i dual SIM podrškom

I treba istaći da će sve ovo, za razliku od konkurencije biti mnogo prstupačnije, jer će mu cena biti gotovo upola manje  u odnosu na sve phablet konkurente!

Lenovo A850 osnova

A850 je klasičnog elegantog dizajna, dostupan u crnoj i beloj boji, sa debljinom kućišta od 9,45mm i težinom od 184 grama. Pokreće ga brzi Quad-core MTK 6582M procesor koji rad  na 1,3 GHz i uparen je sa 1GB RAM-a. Veliki 5,5’’ IPS ekran je  qHD rezolucije  sa 960×540 piksela, uže praktične forme sa uglom vidljivosti od čak  178° . Sve ovo koristi napredne mogućnosti Androida 4.2.2 na kojem radi A850.

Kamere

Pozadinska kamera je 5-megapikselna sa auto-fokusom i LED flešom, dolazi sa brojnim funkcijama i podešavanja, a ističe se Burst mode koji omogućava snimanje do 99 frejmova u sekundi. Kamera snima i 720p HD video zapise i pruža oštriju sliku od konkurenta iste cenovne klase. Napred je kamera od 0,3 megapiksela što je sasvim dovoljno s obzirom da se ova funkcija praktično i ne koristi.

9683239424 5c6d9db4cf z Lenovo A850 phablet sa 5,5 inčnim ekranom i dual SIM podrškom

Dual-SIM

Dual SIM je još jedna njegova komparativna prednosti. A850 podržava dve SIM kartice pune veličine, s tim što je jedna GSM, a druga HSPA+. Tako je ovo idealno za korisnike više mreža i one koje hoće da ne nose više dva telefona već samo jedan. Sinhrono možete koristiti dva brojai koristiti različite pakete kod operatera i na taj način dodanto uštedeti na mobilnim troškovima.

Jedan SIM možete koristiti za jeftine-besplatne razgovore, a drugi za najpovoljniji internet paket.

Dva broja su super za kombinovanje za rad i zabavu na jednom telefonu, za one koji često putuju i koji su u roamingu, ili za ljude koji žive gde je loša i različita pokrivenost mreže i gde signal variraa između telekomunikacijskih operatera – ubacite sve kartice i uvek imate dobar signal!

9679601901 5ec98d311c z Lenovo A850 phablet sa 5,5 inčnim ekranom i dual SIM podrškomLenovo A850 pored Galaxy Notea – uži i veći ekran imaju bolju ergonomiju u odnosu na Note

Baterija

Baterija je kapaciteta 2250 mAh i pruža izuzetan komfor i autonomiju zahvaljujući Lenovo Power funkciji o kojoj ću nešto više u narednim blog-zapisima, a omogućava dva dana operativnog korišćenja bez punjenja!

Kratki rezime

Kome može biti namenjen? Pre svega onima koji vole velike ekrane, koji uživaju u mobilnoj multimediji pa čak i gledaju filmove, onima koji uživaju u mobilnom igranju, zatim onima koji vole udobno mobilno surfovanje i koji intenzivno koriste Internet i e-mail. Idelan je saputnik, za beleženje važnih trenutaka, uživanje u društvenim mrežama i za deljenje sadržaja. Iz svega nabrojanog  da se zaključiti da će biti omilje kod mlađe urbane populacije, zaokupljene društvenim mrežama, video igrama i multimedijom.

U narednim postovima više detalja od svakom pojedinačnom segmentu.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *