Lavor umesto mora

Categories Marketing, ReklamePosted on


Često nosim foto-aparat i slikam sve i svašta na šta "naletim", i često tu bude svačeg zanimljivog. Tako sam svojevremeno (ili tačnije 16. juna) fotografisao neko snimanje na kupalištu Štrand, ne znajući o čemu se radi i u koju svrhu se snima. Gledajući TV, spazih reklamni spot u kojem se nalaze segmenti materijala snimljeni baš ovom prilikom na Štrandu.

Reč je o TV reklami NIS-Srbije koju je za njihove potrebe uradila agencija Profile, pod sloganom "Energija uspomena", jedna od onih iz čitave serije "Energija…". Žuta VW Buba "provlači" se kroz ceo spot, a na kraju dolazi segment koji sam uspeo da ovekovečim i ovde vam prikažem. Priča je sledeća, dvoje mladih polazi na letovanje (na more) automobilom, te nakon prolaska kroz razna mesta stižu na krajnju destinaciju – morsku peščanu plažu (ili tačnije Štrand).

Montažeri su vrlo vešto upotrebli scenu sa Štranda i "upakovali" je tako da izgleda kao da je snimljena na moru, a ne na nekoj kontinentalnoj plaži. Još jedna zanimljiva opaska, već kada su "nadomak moru", "omladinci" se spuštaju niz jednu depresiju, koja se u stvarnosti nalazi na starom putu između Novog Sada i Beograda, negde pre Inđije idući iz NS-a. Sledeći put kada budete imali priliku da pogledate spot na TV-u, obratite pažnju na pomenute "detalje".

 

Please follow and like us: