Laser tag – uđite u video igre

Categories Techno, TehnologijaPosted on


Ovo nije screenshot iz FPS-a, ovo je moja fotka iz Laser tag arene

Novosađanin Milan Pejović doneo nam je iz sveta Laser Tag – individualni i timski sport ili rekreativna aktivnost gde igrači u areni pokušavaju na ostvare što više poena boreći se laserski opremljenim puškama. Danas sam sa kolegama imao prilike da iskusim Laser tag timsku borbu u novosadskoj areni.


Oprema koju oblači svaki igrač

Svi ljubitelji FPS igara i ostali gejmeri ne smeju da propuste ovo jedinstveno iskustvo. Osećaj je neopisivo sličan igranju FPS video igara zahvaljujući jedinstvenoj atmosferi (muzika, pozadinski zvukovi, zvukovi oružja, veštački dim…), vizuelnim efektima, povišenom adrenalinu i realnosti koji istinski doživljavate kroz nelinearno kretanje lavirintima arene.


Laserska puška

Svaki igrač pre ulaska u arenu oprema se specijalnim prslukom koji emituje infracrvene zrake i na taj način pomoću moderne tehnologije biva praćen da li je pogođen od strane drugih igrača, što se sve prati putem računarskog sistema administratora. U odnosu na paintball Laser Tag ne koristi fizičke projektile pa je samim tim i bezbolan, i čist – nije potrebno nosti zaštitnu opremu.


Delić atmosfera, ali osvetljen blicom fotoaparata

Svaki od igrača obeležen je LED osvetljenjem različite boje kako bi se razlikovali timovi i kako bi se videli u mračnoj atmosferi. Čitava aktivnost svakog igrača se prati bežičnim putem i snima na računar gde nakon završene igre igrači mogu pogledati detalje igre (ostvarene poene,broj ostvarenih pogodaka, koliko puta su bili pogođeni i razne vrste ostvarenih ciljeva u zavisnosti od odabrane igre).

Postoje razne vrste igara i kombinacije koje se mogu igrati u Laser tag areni, ali suština je pogoditi što više protivnika i ostati nepogođen. Pri tome, jasno se utvrđuje broj municije i života koji su vam na raspolaganju, koji opet po dogovoru mogu da se bežično dopunjavaju u “bazama” putem bežičnih tagova.


Milan Pejović – čovek koji je doneo Laser tag u Srbiju

U priloženim  video zapisima i fotkama možete videti delić atmosfere, a svakako preporučujem da je i sami iskusite. Pri tome ova vrsta zabave je izuzetno pristupačna – za samo 200 dinara po članu tima možete iskusiti 20 minuta FPS borbe u areni.


Nakon igre možete analizirate do detalja uspešnost svakog igrača

Više o Laser tagu i novosadskoj areni na sajtu www.lasertag-srbija.com

Pogledajte i prilog iz Exclusive emisije:

Please follow and like us:

1 comment

Comments are closed.