Lakši kontakt

Categories Web produkcijaPosted on

Iza svake organizacije, preduzeća, uopšte organizovanog sistema stoje ljudi koji da bi bili u funkciji, u zavisnosti od otvorenosti sistema, moraju da ostvaruju komunikaciju, kako između sebe tako i sa entitetima van sistema. A da bi ostvarili preko potrebnu komunikaciju, njihovi kontakt podaci (telefon, fax, mobilni, email, adresa…) moraju biti pristupačni (na dohvat ruke) i široko dostupni.

Na žalost i pored svih mogućnosti za olakšanu komunikaciju, neke kompanije “padnu” već na prvom koraku, ne obezbeđujući osnovne kontakt informacije na kompanijskim web sajtovima, a da ne govorimo o onlajn imenicima i adresarima. Na Webu možete naići na komercijalne Web lokacije na kojima nećete pronaćni čak ni e-mail adresu.

U sličnu negativnu praksu spadaju i tzv. “formulari za kontakt” na kojima se posetiocima nudi da putem popunjavanja istih ostvare željenu komunikaciju, opet ne pominjući nijedan e-mail, a najčešće ne predstavljajući nijedno ime, nijednog zaposlenog, kao da iza datog sajta odnosno firme ne stoji niko (impresija “fantomske firme”).

Izvod iz mog članka “Unapređenje kompanijskog intranet/Web sajta” koji u celosti možete pročitati u novom broju Internet ogledala (62. broj), na temu kvaliteta kompanijskih “kontakt” stranica sa datim smernicama za njihovo poboljšanje.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *