Kroz kanjon Morače

Categories Automobili, TravelogPosted on

U većini letnjih turističkih destinacija sezona je uveliko počela, dok se u Crnoj Gori tek zahuktava, jer se naime veća grupa gostiju i popunjeniji kapaciteti očekuju tek oko 15. jula. Za sada na crnogorskom primorju nema velikih gužvi, dosta je stranih turista pogotovo Rusa, Čeha i Slovaka, Italijana i Nemaca, ali vrlo malo turista iz Srbije. Cene su umerene, pa čak i u nekim slučajevima snižene što bi trebalo da ohrabri turiste iz regiona.

Ono čime se istuče Crna Gora danas je prilično dobra putna mreža, a što je još zanimljivije duž puta kroz Crnu Goru nema više karakterističnih radova na putevima (osim u Podgovrici gde se završava moderna obilaznica) – njih ima u Srbiji. Najnezgodnijia deonica je na području Kokinog broda gde se na deonici od nekih 10-tak kilometara vrše intenzivni radovi na saniranju klizišta usled obilnih padavina, tako da tu možete susresti česta zastajanja i naizmenični saobraćaj sa semaforima.

Čuveni kanjon Morače je za onoga ko nije skoro ovde prolazio veliko iznenađenje, jer pre svega na ovoj deonici puta do Podgorice nema nikakvih radova na putu i brojnim tunelima, većina uspona je olakšana sa po dve trake, kolovoz je svuda proširen i odlično obeležen. Saobraćaj je nešto gušći ali i dalje neopterećujući što neke ohrabruje i na rizičniju vožnju poput vozača ovog Ferrarija 360 Spider kojeg sam snimio pred Podgoricom:

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *