Krofna za čekače

Categories TechnoPosted on

Ukoliko nikada niste videli ovaj gedžet može biti prilično teško da pogodite o čemu se radi.

Liči na “krofnu” ali se ne jede, podseća na nekakvu elektronsku narukvicu ali nije narukvica, a može biti nekakva elektronska igračka – mada nije ni to.

Zapravo, radi se o malom elektornskom gedžetu koji služi da “čekače” raznih vrsta obavesti o njihovom rednom broju u čekanju na bilo kakvu uslugu, u šalter salama, u prodavniama ili recimo ugostiteljskim objektima.

Kada dođete na šalter dobijate ovu “krofnicu” koju možete držati u džepu. Na njemu je ispisan vaš redni broj, ali je mnogo bitnije da vas on samostalno obaveštava svetlom, zvukom i vibracijom kada dođe vaš red.

Daljinski, kada vas elektronski “prozove” šalterski radnik, ova krofnica diskretno (bez buke i uznemiravanja) vrši vaše “elektronsko prozivanje” gde god se nalazite tako da možete biti i van objekta.

Trenutno, ovaj sistem uspešno radi u Novom Sadu u servisu brze hrane Minuta. Zbog povremeno velikih redova i olakšanog naručivanja hrane svaki klijent koji izvrši porudžbinu dobija ova prsten. Kada se zgotovi njegova narudžbina, daljinski se diskretno poziva kupac koji dolazi da preuzme hranu i vraća prsten. naranvo, pri tome ne mora biti u samom objektu, već se udobno može smestiti negde u okolini.

U svakom slučaju, rasterećenje i za zaposlene i za klijente.

Please follow and like us: