Komentarski SPAM

Categories Blogosfera, InternetPosted on

Svi koji su pokrenuli sopstveni blog najverovatnije je da su iskusili spam napade putem funkcije komentarisanja (comment spam). I pored nekog elementarnog nivoa zaštite koju nude gotovo sve blog CMS, maliciozni i neželjeni komentari ipak pronađu "rupu" kako bi izbili na površinu.

I Svakodnevnica je u poslednje vreme od naletom komentarski spamera, te sam stoga bio primoran da moderišem sve kometare. Na svu sreću nisu toliko masovni, a nije ih teško ni kontrolisati.

Za sve one koji muku muče sa ovom pošasti, a ne znaju kako da joj "doakaju" Six Apart je ponudio odličan, detaljan i iscrpan vodič kroz komentar-spam. U ovom dokumentu je opisna način delovanja spamera i tehnike koje koriste spameri kako bi vam uzurpirali blog (ili bilo koji drugi "dvosmernu" lokaciju).

U istom napisu naćićete uputstva i taktike koje možete iskoristiti u svrhu prevencije i borbe protiv ovakvih spam-napada. Takođe, prikazane su i prednosti i mane svake odbrambene taktike ponaosob tako da pre primene bilo koje od ponuđenih, možete biti upoznati sa eventualnim posledicama primene.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *