Koliko koja hrana krije šećera?

Categories Infografika, TechnoPosted on

secer

Pisao sam nekoliko puta već na blogu o opasnostima koje nosi šećertaj fini slatki otrov. Ovde sam čak prikazao mali infografik koji je prikazao skrivenu količinu šećera u popularnim sokovima  i osvežavajućim napicima. Ali taj infografik nije dovoljno “plastičan”, ne dočarava pravu količinu čistog šećera.

Evo jednog odličnog infografičkog videa, koji prikazuje tačnu količinu šećera vizuelno tako da je sada sve mnogo, mnogo jasnije. Pogledajte, i uplašite se (ili se bar zamislite):

Please follow and like us:

2 comments

  1. Treba napomenuti i da se šećer nalazi i u namirnicama, kao što su krompir, šargarepa, sveže i sušeno voće, i sve to treba ograničiti u unosu …

  2. Šećer, ali prirodni šećer i nije tako loš koliko su štetni genetski modifikovani šećeri kao što je npr sukraloza, aspartman, saharin. Sukraloza je i do 800 puta slađa od samog šećera a to je valjda dovoljno da se zabrinete šta ga unosite u ogranizam….
    Naš zakon nažalost što se tiče ispisivanja tačnih nutritivnih vrednosti nije regulisan kako treba, pa tako npr je proizvođačima dovoljno da na etiku napišu “šećer” bez daljih objašnjavanja koji je to šećer…

    Iscedite narandžu, limun, grejp, jabuku, maline, kupine… zdravije je!

Comments are closed.