Koji dizajn model primenjujete?

Categories DizajnPosted on

Svi smo mi barem pomalo dizajneri. Dizajn je i to kada raspoređujete stvari na pisaćem stolu, kada pišete beleške, ređate stvari u torbi – morate ih po nekom principu ili modelu rasporediti. Ako je raspored složeniji potrebno je  i to sve isplanirati, a ni operativno izvođenje nije manje važno.

Bez obzira na vrstu dizajna, za sve je zajedničko da su usmereni ka ciljevima, da  imaju svoj početak, i da bi se došlo do krajnjih ciljeva mora se proći kroz određeni broj koraka. E a ovde je upravo reč o tim koracima, odnosno o sličnosti i različitostima heterogenih procesnih radnji kojima se prolazi do cilja.

Forma i striktnost procesa direktno utiče na kvalitet i stepen ispunjavanja postavljenih ciljeva. na isti način na koji želimo da poboljšamo krajnje rezultate moramo povesti i računa o procesu i njegovom unapređenju.

A upravo o dizajn procesima govori knjiga – zbornik od 100 različitih dizajn procesa koji se primenjuju u praksi širom sveta koje na jedno mesto sakupio Hugh Dubberly, a koja nosi naziv "How do you design?" Ovaj zbornik dizaj procesa, koji ćeprerasti u knjigu, je još u da tako kažemo BETA razvojoj fazi (dizajn procesa) i za sada je dostupna za besplatan  download.

Zbornik ima oko 150 strana i stvarno je veoma korisno štivo, i u njemu su pobrojani gotov svi važnijiji i poznatiji modeli dizajniranja. A ukoliko vi poznajete još neki prosledite ga autoru da ga uvrsti u zbornik.

 

Please follow and like us:

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *