Ko je odobrio blokadu?

Categories Ekonomija, PolitikaPosted on

Vlast u konstelaciji DS i nemirni sateliti se pravi luda, kažu para nema, i naravno da ih nema, država je već emitovala obveznice u visini cene neprodatog Telekoma kako bi pokrila nezajažljivi partijsko-birokratski aparat. Tadić stidljivo izgovara da subvencije neće povećavati ali ignoriše blokade zemljoposednika.

Pokrajinska vlast, koju opet čine DS i nemirni sateliti, ignorantno prebacuje vruć krompir na beogradski DS i kao “oni nemaju veze s tim”. Pokrajinski premijer koji je otvorio “sve što se moglo otvoriti” (i-hiljade-hiljade-radnih-mesta), ne sme da izađe ispred bahatih traktorista i podrži stav svog predsednika.

Svi ćute i prave se ludi, a policija ne radi svoj posao. Očigledno je Dačić spustio predsednikovu volju na pokrajinski MUP, i ne sprovodi zakon, te umesto da obezbedi redovan protok saobraćaja – udružili se sa blokatorima. Trpe građani-bezemljaši koji su postali taoci zemljoposednika i velikih zakupaca!

Evo kako, na žalost svih nas, izgleda blokatorsko-policijska simbioza:

A evo i kako to izgleda na karti:


View Blokada Poljoprivrednika in a larger map

Update 3. jun – Blic je potvrdio ko je zapravo odobrio blokadu:

Za dobre poznavaoce odnosa u Demokratskoj stranci Tadićeva odluka nije iznenađenje, budući da zategnutost u odnosima sa Pajtićem postoji još od kad je vrh DS uz njegovu pomoć sprečio postavljanje Vuka Jeremića za premijera.

Kako za “Blic” tvrde izvori iz vojvođanskog ogranka DS, cilj protesta poljoprivrednika je smena ministra Dušana Petrovića. Prećutnu podršku imaju u vojvođanskom DS, a i javnu su dobili i od Gorana Ješića, predsednika opštine Inđija, istaknutog člana DS koji se, međutim, nikad nije mnogo obazirao na naloge iz beogradske centrale.

Zvanično i javno, Pajtić je ipak podržao mere ministra poljoprivrede i svog stranačkog suparnika.

Petrović se, kako tvrde isti izvori iz vojvođanskog DS, “brani” organizovanjem peticije koja treba da ukaže kako je bivši ministar poljoprivrede Saša Dragin, inače Pajtićev kadar, umešan u afere. Dragin je, inače, posle odlaska s funkcije u republičkoj vladi, postavljen za Pajtićevog savetnika.

Please follow and like us: