Kawasaki ER-6n

Categories AutomobiliPosted on

Drugar je nedavno nabavio novu uzdaanicu Kawasakijanaked model ER-6n, pa je sunčano popodne bilo idealno za probnu vožnju. Kako se radi o tzv. naked verziji, motocikl nema klasični oklop, već je sve svedeno na funkcionalnosti i ergonomiju, namenjeno udobnoj, pre svega gradskoj vožnji.

Za razliku od trkalica, Kawasaki ER-6n je idealan za gradsko ali i duže krstarenje, jer se na njemu može sedeti potpuno udobno, uspravno i bez opterećenja na kičmu i rameni pojas. ER-6n opremljen je izdašnim dvocilindričnim motorom zapremine 649 cm³ koji pruža čitavih 70 KS, i više nego dovoljno.

Što se dizajna tiče, iako je naked, izgleda veoma upečatljivo i agresivno. Zanimljivo je kako je skriven auspuh, gotovo je neprimetan ispod motora, mada se na njega može nakalemiti čuveni moćniji Akrapović.

Kao svi ostali mehanički delovi na motociklu, i ram je kreiran da bude kompaktan i lagan, ali kako se radi o pristupačenom,  budget motoru, nije izrađen od aluminijuma. Menjač ima 6 stepeni prenosa, a rezervoar zapremine 15,5 litara dovoljan je za autonomiju od skoro 300 km, lako se vozi, bez zamora i odlično se nosi i sa dve osobe “na ramenima”. Kawasaki ER-6n se kod nas može nabaviti za nekih 6.500€.

U nastavku, kroz video koji sam popodne snimio, izbliza možete videti ovaj sjajni Kawasaki:

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *