Kamere Velikog brata i 10 hiljada prekršaja

Categories Novi Sad, VideoPosted on

Kao što ste verovatno čuli vozače od prošle nedelje širom Srbije snimaju kamere, pokretne i nepokretne i na najneuobičajenijim mestima, a sve za razliku od do sada uobičajenih pozicija radara-kamera. I ne samo što ih snimaju već će uz snimke prekršaja vozačima na kućnu adresu policajci donositi njihove snimke, a da ih pre toga nisu zaustavili na licu mesta.

U toku ove nedelje na Internetu će biti postavljeni svi prekršaji koje su kamere registrovale. U prestonici, gde jedino ovaj sistem i radi, do sada ih je bilo oko 10.000. Ako uzmemo da je neka minimalna kazna 5000 dinara, dođemo do cifre od “oproštenih” pola miliona evra. Ipak, i pre ove zvanične “pretnje” policija je kažnjavala samo najdrastičnije prekršaje kao ovaj u narednom video zapisu načinjenom na raskrcnici bulevara Evrope i Hadži Ruvimove u Novom Sadu (njega je snimila kamera koju sam dana zabeležio, ona mala “kruškica” s početka teksta):

Please follow and like us:

2 comments

  1. A hoće li i pešake kažnjavati kako prave korzo na prelazima, te prave neprijatnosti vozačima? oni se ponašaju kao da je svaki put , i onaj automobilski, njihova pešačka zona ?! Da li ima i za njih neka pravila i kultura da propuste vozilo iza kojeg je kolona u raskrsnici?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *