Kako za kratko vreme povećati broj (RSS) pretplatnika?

Categories IA-UI-HCI, Web produkcijaPosted on

Postoji mnogo načina da povećate broj pretplatnika (priajvljenih) na vaš RSS izvor, naravno u cilju popularizacije i publiciteta vaših sadržaja. Većina njih se odnosi na sadržajni momenat i razna prilagođavanj, ali postoji i jedan metod preko koga se sigurno dolazi do novih ( RSS-email) pretplatnika.

Naime, ako imate dobar SEO i broj poseta sa pretraživača vam prelazi 50% to samo govori da imate veliki broj tzv. New Visits, odnosno novopridošlih posetilaca koji su na sajt došli po određenim ključnim rečima (njima interesantnim)m te da na vašim stranicama (najverovatnije) postoji sadržaj koji ih zanima.

E sad kada su već došli na vaš sajt zašto ih ne "vrbovati", i preobratiti u redovne posetioce. Stvar je jednostavna, zaintresovani su za sadržaje, ali ne znaju kako da zabeleže lokaciju. Upravo to im PONUDITE! 

Porast broja RSS/e-mail pretplatnikaAko su počitali sadržaj, na kraju zapisa ostavite im nekoliko opcija koje nude permanentni tok sa vašeg sajta. To naravno može biti RSS link, Favorites link, Social media splet, Send friend dugme, ali i to može biti i forma za e-mail pretplatu kakvu nudi Feedburner servis.

Pre nekih mesec, ili dva postavio sam Feedburner pretplatnu formu ispod sadržaja na Personal magazinu i što je stvarno rezultovalo konstantnim povećanejm broja pretplatnika. Kako se radi o e-mail pretplati dobio sam veoma značajan broj e-mail pretplatnika, a dovoljno je reći da je od 370 FeedBurner pretplatnika preko 200 su potvrđeni e-mail pretplatnici. Ako pogledate grafikon (prikazuje pretplate tokom poslednjih 20 dana) videćete da dnevno ima čak i do 7 novoprijavljenih.

Savet plus

Jedan deo pretplaćenih neće izvršiti potvrdu prijave (aktivaciju) na pretplatu, iz raznoraznih razloga, neki od njih će to propustiti zbog previda ili možda spam-filtera, pa je veoma dobra i preopurčljiva preporuka da ih PODSETITE.

Opet, da ne bi bili dosadni i odbojni nemojte to raditi u roku od dan ili dva po prijavi, već to uradite u paketu sa više drugih pretplatnika, recimo na kraju meseca ;) Neće svi aktivirati svoje pretplate, ali ćete vi sigurno povećati konverziju.

Please follow and like us:

3 comments

Comments are closed.