Kako upropastiti reklamnu kampanju

Categories MarketingPosted on

(Via: Politika; Foto: D. Kujović)
Jučerašnji događaj na beogradskim ulicama samo je pokazao da previđanje jednog malog detalja u osmišljavanju i planiranju reklamne kampanje, može imati nepovoljne, negativne, pa čak i tragične posledice.

Zaduženi za merketing u domaćoj ispostavi “Coca-Cola“-e pokrenuli su letnju marketing kampanju pod nazivom “Sound Wave” koju su fuzionisali sa dolazećim koncertima “Bjelog dugmeta“. Krenula je masovna aktivnost putem svih medija, a ulična kampanja obogaćena je pravim londonskim dabldekerom, autobusom na sprat.

Previd je bio što se u Engleskoj, zemlji porekla ovog autobusa, vozi levom stranom, pa su i vrata na autobusu (na levoj strani) prilagođena britanskim saobraćajnim propisima. Juče, na Novom Beogradu, izlazeći upravo iz ovog dabldekera na mladića je naleteo automobil. I vozač automobila, i sam nesećni mladić nisu mogli da predvide i preduprede ovu nesreću, jer nisu u obzir uzeli činjenicu da je “inkriminisano” reklamno prevozno sredstvo zdelano prema sasvim drugim standardima. Mislite o tome.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *