Kako manje čekati u redovima?

Categories IA-UI-HCI, SvakodnevnicaPosted on

Građani Srbije su odavno osuđeni na čekanje u nekakvim redovima. Devedesetih su to prvo bili redovi za ulaganje u sumnjive banke, pa zatim redovi za eventualno izvlačenje love iz "pramidalnog kraha", potom su sledili raznorazni redovi za najbbitnije potrepštine poput hlema i mleka. Danas nema "onih" redova, ali ima "ovih" za elektronske lične karte i pasoše, vise i koješta drugo.

U svakom slučaju, negde vas čeka RED. Pa kako tome doakati, i kako smanjiti vreme provedeno u redu? Ovim problemom i nauka se ozbiljno bavi ali uglavnom za druge potrebe, potrebe snabdevanja u industriji i saobraćaju. Ipak, ta istraživanja primenljiva su i na "obične", svakodnevne redove.

Šta uraditi kada pred dve kase prema kojima su dva reda kupaca iste dužine? Prema istraživanju naučnika sa nemačkog insistuta Klaustal sasvim je svejedno u koji red stati. Čak i ako se stane u kraći red, samo u 50 odsto slučajeva zaista se ranije i stigne na kasu.

Ipak, da li postoji rešenje za smanjenje čekanja u redovima? Odgovor je da postoji, a rešenje se ogleda u primeni tzv. "američkog red" – odnosno jedinstvenog opadajućeg reda. Umesto da se čeka istovremeno u 5 redova na 5 kasa, čeka se u jednom jedinstvenom redu koji se "osipa" sekvencionalno prema u tom momentu slobodnim kasama.

Naravno, brži protok baš i ne odgovara trgovinama jer je njima cilj da vas što duže zadrže u objektu i naprave još neku vezanu kupovinu. Zato na primer u supermarketima poput Rodića imate 50 kasa i uz svaku pravi špalir dodatnih proizvoda, segmentisanih po potrošačkim nišama.

Ipak, "američki red" ima smisla u svim javnim službama, pa tako kao pozitivan primer mogu pomenuti organizaciju unutar novosadske Glavne pošta koji je organizovan upravo po ovom principu. Čeka je u jednom redu, a klijenti se usmeravaju prema "oslobođenim" šalterima.

Naravoučenije može biti slično kao u onoj reklami za kičma-andrmolju – "izgleda blesavo, ali mene leđa više ne bole" ;)

Please follow and like us:

7 comments

  1. Ovaj savet je više za organizacije, a ne pojedince. Kada znam da me čeka duže čekanje, ponesem nešto za čitanje.

  2. U BGu odavno, po svim poštama, ima nekoliko godina. O naprednijim (čitaj: “uvoznim”) bankama isto.

  3. “Zato na primer u supermarketima poput Rodića imate 50 kasa i uz svaku pravi špalir dodatnih proizvoda, segmentisanih po potrošačkim nišama.”

    Kod mene u Maxiju recimo od 10 kasa nikad ne rade vise od dve. Sigurno je to u pitanju, nije mi palo napamet ranije.

  4. Zato ja kod mene u Maxiju kad vidim da rade 2 kase a ima >10 ljudi idem i smaram “poslovodju” da aktivira jos neku kasu. Inace ne verujem da u prodavnicama namerno prave guzve da bi se jos nesto kupilo, to mozda pali kod nekog malog procenta ljudi, ja kad vidim da je guzva necu ni da zapocinjem kupovinu, tako da su onda u jos vecem gubitku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *