Kako da ograničite potrošnju mobilnog interneta Android aplikacija

Categories Google AndroidPosted on

Zahvaljujući procvatu Internet video sadržaja i vizulenih tzv. društvenih mreža, pre svega mislimo na Instagram i Facebook, većina prodajnih paketa domaćih mobilnih operatera sa gigabajt ili dva saobraćaja je prevaziđena.

Video, HD video i ogromne fotografije HD kvaliteta prosto “proždiru” Internet saobraćaj. Većina nas je upoznata sa video konzumcijom, ali nije sa zahtevnošću HD fotki ili preciznije Instagrama po pitanju saobraćaja.

Jednostavnim pogledom na Mobile data sekciju u Settings delu Androida videćete da je Instagram glavni potrošač Internet saobraćaja. Ukoliko vam je Instagrama već “posisao” sav Internet saobraćaj preporuka je da ovu aplikacije ograničite u pogledu korišćenja mobilnog interneta, i svedete na upotrebu samo pre WI-FI-a ili selektivnu upotrebu.

Rešenja ima mnogo, ali se upraksi pokazalo i dokazalo jedno – Googleova aplikacija Datally!

Google Datally

Suština ove aplikacije je izrečena u tagline-u Control data usage per app, što znači da možete da u potpunosti kontrolišete korišćenje Internet saobraćaja na nivou svake instalirane Android aplikacije. Možete da za svaku aplikaciju odredite da li može ili ne da moristi Wi-Fi ili mobilni internet, i zahvaljujući malom “Data Saver” balončiću u svakom trenutnu u svakoj aplikaciji možete da omogućite internet saobraćaj kada vam je potreban.

Please follow and like us:

2 comments

  1. Slazem se @Maja , nekako mi je preslo u naviku da kad nemam WiFi da instagram ne otvaram. Par puta sam se prevarila i zivela bez neta po 10ak dana. Uzas.

Comments are closed.