Još jedna pokrajinska IT brljotina

Categories ITPosted on

Kako Blic piše Vojvođanski sekretarijat za obrazovanje obezbedio je sumnjivim konkursom stranoj firmi „WDW Soft“ višemilionski vredan posao. Ova firma dobila je pravo da raspolaže i kontroliše školsku bazu podataka o učenicima, roditeljima i nastavnom osoblju, što joj omogućava da, primera radi, roditeljima putem SMS-a pruža informacije o učenicima i da sve to naplaćuje.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić doneo je rešenje kojim je zabranio dalju obradu podataka o ličnosti u ovoj takozvanoj Centralizovanoj školskoj bazi podataka. Sada je na potezu tužilaštvo jer ima osnova i za podizanje krivične prijave protiv nadležnih u državnim institucijama.

Da je Šabić bio u pravu govori i informacija iz sekretarijata da je “projekat prekinut”. Ostaje samo da se utvrdi odgovornost i da se kazne krvici, počevši od pok. sekretara koji je kao Koštunica neobavešten (naravno za sve su uvek krivi oni pređašnji) pa nadalje, i utvrditi ko je “maznuo lovu” iz budžeta za ovaj bajni “projekat”.

Please follow and like us: