Jeftin smeštaj za notebook

Categories Hardware, ITPosted on

Svojevremeno sam testirao veoma upotrebljivo notebook postolje renomiranog Cooler Mastera model Notepal W1 koji se odlikovao robusnošću i kvalitetom, a čak mi ni cena nije bila previsoka. Izrađen u potpunsoti od alimunijuma, sa dva snažna ventilatora odlično "pridržava" računar, ali ga i stovremeno i hladi.

Danas štema Merkatorom i u Pakomovoj prodavnici slučajno zapazim slično Canyon rešenje, notebook stalak sa oznakom CNP-NS1. Nije od aluminujuma, i nije možda Cooler Master kvaliteta, ali izuzetno upotrebljivo zbog par stvari.

Zašto je dobar? Pre svega radio se o plastičnom stalku (veoma je lagan) sa odličnim sistemom sklapanja, tako da se sklopljen slobodno može ponetu u torbi pored notebooka.

Uporište je klizajuće i ima četiri oslonca po dubini tako da možete podesiti visinu tastature na 4 nivoa, a samim tim i visine notebook ekrana. Potpuno integrisan u naslon je  i veoma tihi ventilator koji potpuno rashlađuje donji deo računara. Napajanje se vrši preko USB-a čiji je utikač takođe potpuno integrisan u naslon.

Osim toga, pored svega nabrojanog, na dnu postolja nalazi se rotirajuća stopica čime je omogućeno rotiranje cele nadgradnje sa notebookom za 360 stepeni što odlična stvar kada treba da okrente ekran prema nekom i prikažete mu sadržaj. I sve to za samo 970 dinara u paketu sa garancijom od 2 godine. Pa ko da odoli ;)

Please follow and like us:

5 comments

  1. bash sam pre neki dan video ovo postolje. koliko je zgodno koristiti ga za drzanje laptopa u krilu?
    Slobono može u krilo i nema više pregrevanja kože ;)

  2. Upravo tako! Ja je redovno pakujem zajedno sa laptopom u torbu… jedina zamerka je prekid kontakta na usb priključku za napajanje ventilatora…. i to posle nekoliko dana :( a imam asus tako da se greje malo više :P

Comments are closed.