Izlet do Stražilova praćen sa My Track aplikacijom

Categories Fotografija, Google Android, Novi Sad, TravelogPosted on

Sjajno vreme juče, praktično prvi lep (i prolećni) dan u ovoj godini, većina je iskoristila za izlete. Prema saobraćajnoj gužvi, većina novosađana se uputila prema Dunavu i Fruškoj Gori posebno, a mi smo odabrali Stražilovo – em je blizu, em pruža odlične prilike za šetnju.

Veoma zanimljivo, pošto se radi o vangradskoj putanji je bilo ispratiti rutu izleta pomoću sjajane Android aplikacije My Tracks (preporučujem za instalaciju, a opis i link možete pronaći u My Tracks zapisu) koja je u poslednje vreme od strane kretatora često ažurirana i nadograđivana, tako da sada možete u detalje zabeležiti i pratiti bilo kakvo kretanje. Naravno, sve detalje monitoringa kretanja instantno možete prebaciti u Google Maps tako da onima kojima je zanimljivo u detalje mogu da analiziraju sopstvenu “putanju”.

Evo, iz ovih podataka izrađena je donja mapa, a pored obilja podataka imamo i informaciju da se Brankov grob (opet zahavaljujući Androidu – fotografisani i promptno prebačeno na Flickr ;) ) na Stažilovu nalazi na nadmorskoj visini od 340 metara, dok je Novi Sad većinom na visini od oko 100 metara.


View Izlet do Stražilova in a larger map

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *