Internet kliping by Naslovi.net

Categories Internet, Mediji, Web produkcijaPosted on

Imam veliko zadovoljstvo da isprobam i podelim sa vama utiske o novom web proizvodu iz Naslovi.net kuhinje. Naslove.net ne treba previše predstavljati, radi se o najreferentnijoj bazi domaćih medijskih sadržaja, a novi proizvod bazira se na ažurnosti i Data miningu (sortiranje, organizovanje ili grupisanje) informacija od značaja korisnicima, a zove se Internet kliping.

Preteča Internet klipinga je ePress kliping o kome sam pisao čak pre 6 godina na ovom blogu. Krenuo je Miloš još tada da razvija naslove.net u tom pravcu ali jednostavno pre 6 godina nije ni bilo tržišta za ovaj web proizvod. Danas je stvar drugačija kada većina agencija poseduje i digitalna odeljenja, koja vode računa o web prisustvu svojih klijenata. Upravo njima (ali i ostalima) namenjen je ovaj sistem da ga tako nazovem “ranog upozoravanja“, odnosno složeni internet  clipping po zadatim ključnim rečima koji je idealna alatka za kriznog online PR-a.

Primer Internet klipinga u mail-boxu

 

Pri tome, agencije su u prilici da za svakog klijenta otvore poseban nalog i prate (gotovo u real-time-u) trenutno stanje na internetu po odabranim ključnim rečima.

Internet kliping kao sistem za rano upozoravanje odmah po objavljivanju a najduže do 15 minuta od momenta objave korisnicima servisa na više načina javlja postojanje objave, pozitivne ili negativne.  Kao izvori se koriste najznačajniji domaći informativni i magazinski sajtovi koje i inače prati servis www.naslovi.net, njih više od 80.

Na ovaj način, agencije, ali i svi drugi zainteresovani za sopstvenu e-reputaciju – mogu da na adekvatan način i pre svega pravoremeno odgovore na potencijalnu e-krizu.

I to nije sve. Nakon objave od interesa Internet kliping prati i komentare vezane za objave od interesa tako da preuzima i šalje na odabrane e-mejlove nove komentare, čime se poboljšava uvid u eventualno kriznu situaciju.

Čak iako niste agencija, ako ste online profesionalac Internet kliping može vam poslužiti kao alatka za zaradu, a sve zavisi od vaše maštovitosti i umešnosti da klijentima ponudite uslugu više. Recimo, kreirate sajtove ili se brinete o nečijem web prisustvu, zašto ne bi ponudili dodatnu uslugu brze reakcije na sve e-nepredviđenosti, a pri tome ćete plaćati samo fiksnu naknadu za pristup servisu.

Sve u svemu, sjajan domaći web servis koji će u budućnosti pokazati svoju vrednost

Please follow and like us: