HTC Touch Diamond2

Categories MobilePosted on

HTC je iskoristio nedovano održani World Mobile u Barseloni za predstavljanje svoja dva pametna telefona Touch Pro 2 i Touch Diamond2 (ili samo Diamond2) na Windows Mobile (WM) platformi, ali i model Magic kao prvenac na Google Android operativnom sistemu.

Ova tri uređaja trebala bi da čine okosnicu HTC-ove ovogodišnje ponude i glavni adut protiv tržišnih konkurenata na polju PDA telefona. Dok je model HTC Touch Pro 2 dizajniran pre svega kao poslovni komunikator, HTC Touch Diamond2 više je usmeren ka neprofesionalnim korisnicima i više je okrenut zabavnim funkcijama.

Touch Diamond2 je za nijansu teži od prethodnika i duži za skoro 6 milimetara čime je omogućena ugradnja znatno većeg touchscreen ekrana. Dijagonala je „skočila“ sa 2,8 na 3,2 inča uz povećanje ekranske rezolucije sa 480 x 640 na 480 x 800 piksela (WVGA), što je gotovo na nivou znatno većih netbook računara, samo što kod PDA ovih dimenzija čini sliku još oštrijom zahavaljujući malim dimenzijama pojedinačnih piksela.

TouchFLO 3D interfejs dodatno je uanpređen. Kada pomerate fotke preko ekrana, prevlačenjem prsta, iste se prosto „zalepe“ za prst, tako da je tranzciji je mnogo fluidnija i prirodnija. Uveličavanje fotki više ne ide preko ekranskog interfejsa već preko Zoom bara ispod ekrana.

Kako je Diamond2 namenjen ugalvnom personalnoj upotrebi, glavnu sistemsku nadogradnju predstavlja „Single contact view“ opcija koja omogućava da za svaki kontakt imate mnogo više informacijate, te da ih sve, ili bar većinu bitnih obuhvatite jednim pogledom kroz kontakt panel.

Na kvalitet glasovne komunikacije nema nikakvih zamerki. Na Touch Diamond2 ugrađena je baterija kapaciteta 1100mAh što je sasvim dovoljno za tri dana intenzivnije upotrebe. Za sada samo ovoliko (ima o nejmu još mnogo što-šta da se kaže), a više o ovom svestranom mobilnom komunikatoru moćićete da pročitate u majskom izdanju Mobi magazina, koji će se na kioscima pojaviti 5. maja.

Please follow and like us:

1 comment

  1. Imao sam priliku da uzmem to “cudo” u ruke. Vrlo impresivno,odlican softver, brzina,…
    Sama pomisao na kuckanje po ekranu me odvuklo od ideje da ga nabavim.
    Vec godinu dana koristim E61i i stojim na stanovistu da qwerty tastatura je ipak nesto sto je najbitnije na telefonu, narocito za one koji dosta koriste mejl.

    cheers,

    Ninoslav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *