HTC Touch Diamond

Categories Mobile, TechnoPosted on

HTC Diamond

Ovaj uređaj je po svemu zaista pravi "dijamant". Izuzetno je malih dimenzija, izgleda uglađeno i svedeno, poseduje sve moguće funkcije i ima najbolji ekran na tržištu sa neverovatnom rezolucijom od 640x480px. Kako je ekran dijagonale od 2,8", a rezolucija mu je ogromna, nemoguće je uočiti pojedinačne piksele, što daje neverovatno oštru sliku.

HTC Touch Diamond - vremenska prognoza za Novi Sad

Sledeće što je za pohvalu je druga generacija TouchFLO interfejsa – TouchFLO 3D, koja je logičan i istinski iskorak napred, kojim TouchFLO prestaje da bude samo loša nadogradnja Windows interfejsa i postaje veoma privlačan i funkcionalan način za upotrebu i kontrolisanje uređaja pritiskom prstiju na zaista fantastičan ekran osetljiv na dodir.

HTC Touch Diamond

Usavršeni TouchFLO 3D i visoka rezolucija omogućavaju korisniku da zaobiđe nepraktični Windows-ov Start meni, i u potpunosti, veoma lako i tečno kontroliše sve funkcije telefona jednostavnim dodirivanjem ekranskih kontrola koje vas vodi kroz prelepo simulirano 3D okruženje (veoma sli;no iPhoneu). Najčešće korišćene funkcije grupisanje su u ekranske sekcije do kojih se brzo dolazi horizontalnim prevlačenjem prsta preko velikih ikona.

HTC Touch Diamond

Od ostalih karakteristika ističu se Qualcomm-ov procesor koji radi na 528 MHz, interno ugrađenih 4Gb memorije (nema ležišta za memorijske kartice), FM radio, GPS navigacija (u paketu nema navigacionog softvera) i WiFi podrška koja radi besprekorno.

Za razliku od ostalih Windows mobilnih uređaja, kod Diamonda mesto uobičajenog Internet Explorera zauzela je mobilna verzija Opera browsera koja radi perfektno, a ugrađeni akcelerometar omogućava laku promenu orijentacije interfejsa jednostavnim okretanjem uređaja na bok. Tu je čak i YouTube Mobile plejer koji je sposoban na preko WiFi veze veoma kvalitetno prikaže zabavne video sadržaje sa ove popularne Web lokacije.

HTC Touch Diamond

Više detalja o ovom prelepom i gotovo besprekornom uređaju moćićete da pročitate u avgustovskom broju magazina Mobi (od nedavno je na novoj web adresi www.mobimag.rs ), jedinog magazina koji se isključivo bavi mobilnim telefonima.

Please follow and like us: