HTC Snap

Categories MobilePosted on

Još jedna velika premijera na Svakodnevnici, radi se najnovijem veoma simpatičnom HTC-ovom smartphoneu koji će za koji dan (globalno predstavljen tek pre nekih mesec dana) biti dostupan i na tržištu u Srbiji.

U pogledu seta tehničkih specifikacija kod HTC Snap-a pronaćićete sve, ili gotovo sve ono što očekuju napredni korisnici od modernih “pametnih” komunikatora: mogućnost punog bežičnog povezivanja (3G, Bluetooth i Wi-Fi) po poslednjim standardima, snažan i moćan procesor koji može da se izbori sa mobilnim multitaskingom, quad-band podrška za rad unutar svih mrežnih protokola  (UMTS / HSDPA), razumnu količinu memorijskih kapaciteta i naravno sve nezaobilazniji – GPS funciju za bolje snalaženje u prostoru. Pored svega nabrojanog,

poseban kuriozitet ovog modela je baterija koja ima kapacitet od 1500 mAH što je neuobičajeno za Windows Mobile uređaje ovako malih dimenzija.

Kako smo pomenuli u naslovu, Snap svoj dizajn u potpunosti duguje BlackBerry seriji, jedini model iz HTC serije na koji podseća je HTC S620, njihov prvi model sa punom QWERTY tastaturom i istovremeno bez karakterističnog za HTC ekrana osetljivog na dodir.

Snap svojim izgledom sigurno spada u kategoriju najlepših mobilnih mini-kancelarija, jer dimenzije 116,5 x 61 x 11 mm, težina od samo 120 grama i izrazito „tanak” profil, omogućavaju korisnicima njegovo nesmetano nošenje u džepu košulje, a o drugim mestima da i ne govorimo.

Njegova spoljašnjost, stilizovane crne pločice, deluje veoma dorađeno, poslovno i odaje utisak skupocenosto, a o samom kvalitetu upotrebljenih materijala i završne obrade ne vredi trošiti reči.

Frontalnim delom dominira veliki, svetli LCD ekran dijagonale 2,4 inča i pomenuta QWERTY tastatura koja dozvoljava unos teksta sa obe ruke, i sigurno povećava brzinu unosa teksta i ukupnu efikasnost u radu sa brojnim funkcijama koje nudi.

Na tastaturi je puno prečica, tako da se lako i brzo dolazi do najfrekventnije korišćenih funkcija, a verovatno vam za oko zapada i zeleni kružić (donji desni ugao).

Reč je HTC-ovoj novotariji pod nazivom Inner Circle. Radi se o email menadžment apliakciji koja se brzo pokreće preko specijalno izdvojenog tastera na tastaturi obeleženog zelenim krugom.

Inner Circle funkcija je zamišljena tako da nam u svakodnevnoj navali mnoštva e-mailova damo određeni prioritet komunikaciji samo sa određenim osobama. Ovo rešenje omogućava da izdvojite „žito od kukolja“ i obezbeđuje da ni u kom slučaju ne propustite neki važan mail.

Ima još mnogo šta da se kaže o ovom odličnom aparatu, a više ćete o njemu moći da pročitate u novom broju Mobi magazina koji će se na kioscima pojaviti 5. juna. Inače, prema najavi iz kompanije RRC koja zastupa HTC brend na tržištu Srbije, cena HTC Snapa biće oko 300 evra + PDV što je sasvim ok cena za jedan ovako dobar komunikator.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *