HP Pavilion Dv6 Entertainment PC – Black Espresso

Categories HardwarePosted on

HP Pavilion Dv6 Entertainment PC – Black Espresso

Nakon najave početkom oktobra prošle godine “Paviljoni” su konačno stigli, u formi zaista sjajnog i multifunkcionalnog HP Pavilion Dv6 modela, koji u podoznaci nosi ono “Entertainment PC“.

Ovaj podnaslov sigurno nije nadenut tek-tako, već ima snažno uporište u mogućnostima ovog prenosnog računara za koji se po prvi put može reći da je prava zamena za desktop PC, pa da čak i prevazilazi funkcionalnost “običnog” PC-ja.

HP Pavilion Dv6 Entertainment PC – Black Espresso

Na dv6 možete ozbiljno da radite zahavaljujući snažnom dvojezgrenom Core 2 Duo procesoru i širokom ekranu, te čak 4 GB ugrađenog RAM-a. Računar jeste malo teži ali je svakako prenosan, tako da poslovni ljudi pored sebe uvek mogu da imaju snažan računar kojim brzo i efikasno mogu da reše sve tehno potrebe.

HP Pavilion Dv6 Entertainment PC – Black Espresso

Entertainment PC

I to nije sve, tek ono “Entertainmen” dolazi u prvi plan. Zabavnu stranu računara gradi mobilna GeForce kartica sa čak 1 GB video memorije, na kojoj možete da igrate najsavremenije video igre. Probao sam mrežni Quake Wars – besprekorna igrivost, ni stari mrežni Wolfenstein nije za bacanje, ali tek sa CoD 4 Modern Warfare pokazuje se  prava snaga integrisanog gaming hardvera. Gaming je tek početak, jer dv6 poseduje integrisane Altec Lansing stereo SRS Premium Sound zvučnike, postavljene neposredno iznad tastature, tako da gde god se nalazili možete uživati u kvalitetnom zvuku.

HP Pavilion Dv6 Entertainment PC – Black Espresso

Da o filmu i uživanju u filmu i ne govorimo, dv6 preko VGA i neizbežnog HDMI izlaza možete spojiti na veće ekrane i uživate u pravom bioskopskom doživljaju. Posebnu stranu multimedije čini HP MediaSmart software koji na jednom mestu objedinjuje sve elemente zabave, a dodatne pogodnosti uključuju kvalitetnu web kameru i mikrofon za druženje na mreži.

HP MediaSmart za kućni centar zabave

Zahvaljujući HP MediaSmart softveru Dv6 se pretvara u pravi kućni centar zabave kojim možete da upravljate putem priloženog daljinskog upravljača iz udobnosti fotelje.

HP Pavilion Dv6 Entertainment PC – Black Espresso

HP MediaSmart pušta i  reprodukuje apsolutno sve:

  • možete gledati filmove sa DVD-ja ili  diskova,
  • pregledati fotografije,
  • slušati i organizovati muziku sa svih dostupnih medija,
  • poručivatii gledati filmove online,
  • igrati igre na velikom ekranu upravljajući daljinskim upravljačem,
  • zatim čitati najsvežuje vesti iz odabranih izvora,
  • te gledati video klipove iz raznih online izvora.

U priloženom video klipu možete videti kako to funkcioniše u praksi:

Ništa bez mode

Još jedna zanimljivost vezna je ovaj računar, a to je da Dv6 na HP-ovu inicijativu po prvi put spaja IT hardver i svet mode. HP Pavillion Dv6 prvi put je predstavljen u Srbiji u Expo centru, na modnoj reviji naše poznate dizajnerke Dragane Ognjenović, u okviru Beogradske nedelje mode.

Novi HP-ov model računara uklopljen sa „softverom“ Dragane Ognjenović predstavlja pravi uvod u prvu saradnju tehološke kompanije i dizajnera u Srbiji. I to nije sve, specijalno za ovaj model Dragana Ognjenović dizajnirala je torbu inspirisanu upravo Dv6 modelom i njegovom višestranošću.

Još malo hardvera

U test modelu instaliran je SATA disk kapaciteta 320GB koji radi na visokih 7200 obrtaja, a dostupni su i veći kapaciteti. Što se tiče povezivosti, pored gigabitnog LAN-a, tu su naravo WiFi podrška i Bluetooth. Da bi sve nabrojano besprekorno radilo, 6-ćelijsku litijum-jonska baterija daje dovoljno autonomiju za preko 2 sata operativnosti pod punim opterećenjem.

Više i detaljnije o ovom sjajnom računaru možete pročitati u aktuleno, januarskom broju MOBITECH magazina, a pogledajte i FLICKR galeriju.

I nešto o ceni, cena ovog računara  kreće se od nekih  46 hiljada dinara pa sve do preko 70 hiljada, a zavisi od ugrađene opreme u smilsu veličine diskova, baterije, broja portova, optike (dostupan je i Blu-Ray), i pre svega procesora.

Please follow and like us:

2 comments

Comments are closed.