HP Compaq Presario CQ61

Categories HardwarePosted on

HP Compaq Presario CQ61-320EX

Za razliku od HP Paviliona Dv6 koji se postavlja u vrh ponude, model HP Compaq Presario CQ61 svojim performansama spada u srednju klasu, a neizostavni kvalitet i više nego povoljna cena kvalifikuju ga za domaći bestseler.

Poznato je da Compaq modeli, za razliku od ostalih HP-ovih serija, nude značajne mogućnosti, atraktivni dizajni i pouzdane performanse po veoma pristupačnoj ceni, što je slučaj i sa modelom CQ61 koji čak u svojoj ponudi mogućnosti ide i korak dalje.

HP Compaq Presario CQ61-320EX

Novi dizajn Compaq serije prosto impresionira. Poleđina poklopca izrađena od kvalitetne crne glossy plastike sa piano finišem na kojoj se u sredini nalazi stilizovano slovo “Q” kao novi simbol čitave serije. Po otvaranju poklopca očekuje vas kontrast u vidu dominantnih srebrnih panela i touchpada integrisanog u panel naslona za ruke. Tastatura je pune veličine sa dodatkom nešto uže ali upotrebljive numeričke, koji je omogućila dijagonala ekrana od čitavih 15,6 inča.

HP Compaq Presario CQ61-320EX

Ono što nas je kod ovog modela najviše oduševilo su njegove grafičke mogućnosti oslonjene na sjajan pomenuti HP-ov Brightview ekran visoke definicije, sa dijagonalom od 15,6″ i rezolucijom od 1366 x 768 piksela, te na standradnu “mobilnu grafiku”u vidu ATI Radeon HD 4330 kartice.

HP Compaq Presario CQ61-320EX

Zahvaljujući gustoj matrici slika je veoma oštra i svetla, kolorno duboka, a zahvaljujući grafici ni ljubitelji igra neće ostati zakinuti tako da u trenucima dokolice mogu pokrenuti recimo zahtevnije Crysis, mrežni Enemy Territory ili F.E.A.R. Za najnovije igre, naravno, integrisano rešenje neće biti dovoljno, ali će biti više nego dovoljno za kancelarijsku upotrebu i web pretraživanje.

HP Compaq Presario CQ61-320EX

Model na testu opremljen je AMD Turion II Dual-Core Mobile M500 procesorom koji radi na 2,2 GHz, i poseduje 1MB Level 2 keša, te dolazi sa više nego dovoljnih 3 GB RAM memorije.

Računar poseduje sve potrebno za udoban kancelarijski rad, dok je ušteda na nekim komponetama poput recimo gigabitnog LAN-a ili čitača otiska pristiju, omogućila njegovu više nego povoljnu cenu koja se kreće oko 50 hiljada dinara.

Mnogo detaljnije o CQ61 moćićete da pročitate u novom broju Mobitech magazina koji će se na kioscima pojaviti krajem meseca, a proporučujem i da vizuelne detalje pogledate u Flick galeriji.

Please follow and like us:

8 comments

  1. Na jednoj slici mi se čini da pri dnu ekrana malo probija pozadinsko osvetljenje. Je l’ mi se to samo čini ili je stvarno tako? :)

  2. Odma mi je to zvučalo čudno da nemože ali rekoh da proverim, ipak nemam taj not.b. pa bolje da pitam.. Thanks.

  3. Sve se to super, ali ne pominjete da se pregreva, ako se porene iole zahtevniji program, aplikacija, igrica… :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *