HP Compaq nx6125

Categories HardwarePosted on


Nakon oko godinu i po upotrebe Gericom Hummer-a došlo je vreme za zamenu i osavremenjavanje sistema, iako izuzevši bateriju Gericom i dalje radi bez zamerke. Izbor je pao, na osnovu kriterijuma cena/kvalitet/karakteristike, na "poslovniji" HP Compaq nx 6125 sa 64-bitnim Turion procesorom.

Nakon par dana korišćenja mogu vam reći da je mašina izuzetna. Dolazi sa sređenom instalacijom Win XP SP2 i gomilom drugog softvera, a što se tiče hardverskih komponenti, nema čega nema. Tu je pomenuti Turion procesor (mobilni Athlon) spreman za novu generaciju softvera, HD od 60GB, DVD-RW čitač-pisač, giggabitni LAN adapter, integrisani WLAN (b-g), modem, čitač memo-kartica (SD, MS-Pro, MMC, SM, XD), firewire, 3x USB, 512 MB RAM-a i ATI Radeon X300 grafički podsistem (200M čipset), vrlo dobri stereo zvučnici, PC slot (3 veličine)…

Da ne zaboravim i sigurnosni modul u vidu čitača otisaka prsta (prtstiju) kojim se štiti kako ceo sistem, tako i pojedinačne aplikacije ili fajlovi. Sve to "spakovano" je odlično kućište od kvalitetne plastike ojačane karbonskim vlaknima.

Bluetooth doprinosi boljem povezivanju sa ostalim mobilnim uređajima (voice gateway radi besprekorno), a izuzetnoj konektivnosti nedostaje samo IC port.

Detaljan test-pregled serije nx6125 možete pogledati ovde.

Please follow and like us: