Honvedi Mikloša Hortija ponovo u Novom Sadu

Categories Novi Sad, PolitikaPosted on

Prošlog petka u Novom Sadu održao se po mnogo čemu nezamisliv skup – okupljanje preživelih mađarskih honveda – pripadnika mađarskih okupacionih snaga generala Mikloša Hortija, saveznika nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu. Da čudo bude veće, sve je proteklo u organizaciji dnevnog lista na mađarskom “Mađar So”, lista čiji je osnivač skupština Vojvodine.

Znači, okupljanje biviših nacista u organizaciji institucije čiji je osnivač država, a čija se zgrada nalazi samo 200 metara od spomen obeležja “Žrtvama novosadske racije“. Vojvođanski zvaničnici na ovaj događaj gledaju vrlo blagonaklono, a Jožef Kasa ovu “procesiju” naziva:

Citat:

benigni susretu starih ratnih drugova

Dobro je samo da se nisu još promarširali kejom “Žrtava racije”.

Please follow and like us:

2 comments

  1. šta drugo očekivati od Kase i SVM, zar to iznenađuje. Ali nikako se ne sme staviti znak jednakosti između SVM, Kase i Mađara koji žive u Srbiji i Vojvodini. To nije isto, nisu svi ekstremisti

  2. Ma, jasno. To bi bilo ono što sam naučio na časovima “Filozofije sa logikom” – zloupotreba generalizacije. Ovakve pojave ne mogu i ne smeju da se generalizuju sa stanjem duha cele nacije.

Comments are closed.